shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Revija za Radosava i za još jedan aplauz Vladi

0 Komentari
1248
8-06-16

Revijalna utakmica Partizana i Galatasaraja (petak, 19.30) imaće dvostruki karakter. Meč se organizuje da bi se prikupila sredstva za lečenje bivšeg vaterpoliste Partizana Radosava Andrejića, koji vodi borbu sa leukemijom . Ujedno biće to, posle četiri godine, i poslednji meč Vladimira Vujasinovića na klupi crno-belih.

Legendarni „Vujas“ je juče prihvatio poziv najbogatijeg kluba na svetu Pro Reka. Sledeće sezone preuzima prvi tim kluba u kome je proveo sedam uspešnih godina kao igrač, pa je revija sa Galatasarajem prilika da navijači Partizana još jednom pozdrave svog ljubimca.

 

Otvarajući konferenciju za medije  povodom revijalnog susreta i odlaska Vladimira Vujasinovića, predsednik kluba Aleksandar Šoštar je podsetio na sve šta je budući trener Pro Reka, postigao tokom ukupno devet godina (osam uzastopnih) provedenih u Partizanu. U prvoj sezoni (1997/98) sa crno-belima je osvojio Trofej LEN. U klub se vratio 2008. i kao kapiten predvodio Partizan ka tituli prvaka Evrope, Super kupu Evrope i četiri“duple krune“. Igračku karijeru završio je 2012. kada je preuzeo prvi tim Partizana.

Šoštar je izrazio nadu da je ovaj rastanak privremen, da će doći neka bolja vremena kada će se Vujasinović vratiti na Banjicu, a tu mogućnost nije isključio ni novi trener Pro Reka (“Kad budem menjao sredinu Partizan će mi biti prvi izbor”, kazao je)

 

– Vladimir Vujasinović je u Partizanu ostavio izuzetno jak trag – istakao je Šoštar. – Uz izuzetno kvalitetan rad u poslednje četiri godine Partizan je, najviše zahvaljujući Vladi Vujasinoviću, i pored svih nedaća postizao uspehe. Prošle godine osvojeno je Prvenstvo Srbije, a ove dupla kruna. Sve ovo vreme imali smo mladu ekipu, ograničenih mogućnosti. Nismo mogli da formiramo jači tim. Kad se u obzir uzme kvalitet ekipe, postignuti su izuzetni rezultati, a zasluge za to pripadaju na prvom mestu Vladimiru Vujasinoviću

 

Šoštar je naglasio da je Vujasinović dao i značajan doprinos u organizaciji rada mlađih kategorija:

 

– Rezultat toga je, između ostalog, i činjenica da je u juniorskoj reprezentaciji Srbije, koja je prošle godine, sa Vujasinovićem na klupi, osvojila zlato na Svetskom prvenstvu igralo sedam Partizanovih vaterpolista. To dovoljno govori koliko mi polažemo u našu vaterpolo školu.

Vujasinović, jedan od najboljih vaterpolista sveta svih vremena, je ljubimac Partizanovih navijača. Isti status ima i u Pro Reku, s kojim je osvojio tri titule prvaka Evrope. Pre nekoliko godina proglašen je za počasnog gradonačelnika mesta Reko, što sve govori. U par navrata gazda velikog italijanskog kluba Gabrijele Volpi je pokušavao da dovede Vujasinovića na klupu. Sada je najzad uspeo. Vujasinovića u predgrađu Đenove ne očekuje samo rad sa prvim timom.

 

– Posle sedam igračkih godina došlo je vreme da se vratim u Pro Reko, sada kao trener. Ispred mene je veliki projekat, jer Pro Reko ima velike planove. Pokreće se akademija vaterpola, grade se dva bazena. U Reku žele i da razviju svoju jaku školu, da stvore bazu kakvu ima Partizan.

 

Dosadašnji prvi trener Partizana je kazao da mu nije bilo lako da donese odluku da napusti Banjicu, ali i da je vreme da okrene novi list.

 

– Kad sam završio karijeru Aleksandar Šoštar i dotadašnji trener prvog tima Igor Milanoviću su prepoznali da mogu da dam klubu doprinos kao trener. Ukazali su mi priliku i ta njihova odluka me je usmerila na ovaj put, na kome sam dobio i poziv iz Reka.

 

Od početka rada Vujasinović je na raspolaganju imao mlad tim, koji je iz sezone u sezonu bivao sve mlađi. Istakao je da je rad sa crno-belima za njega bila velika škola.

– Iza mene su četiri teške, ali i lepe godine u Partizanu. Radili smo u teškim uslovima, ali radio sam sa stručnim štabom i ekipi, u kojoj su gotovo svi imali snage i motiva da se bore sa nedaćama i problemima. Uprkos našim limitima, postizali smo dobre rezultate i, po meni, sezonu završavali uspešno. Želim sreću svima u budućem radu, kako onima čiji se rad vidi, tako i svim ostalima u klubu, svako od njih je ugradio deo u uspehe. Želim im da prebrode tešku situaciju, a ja ću gledati da sa svoje strane koliko mogu pomognem Partizanu.

 

Odlazi i Miloš Ćirić

 

U Pro Reko, zajedno sa Vujasinovićem, kao njegov asistent odlazi i Miloš Ćirić, koji je „Vujasu“ bio prvi pomoćnik u Partizanu.

 

-Žao i je što ću Partizan lišiti mladog i izuzetno sposobnog stručnjaka, koji je dugo radio u Partizanovoj školi, bio je i u stručnom mom štabu u juniorskoj reprezentaciji. U stručnom štabu A selekcije pomagao je Dejanu Udovičiću i Dejanu Saviću. Ali takav čivek je u ovom trenutku potreban Pro Reku, zbog razvijanja škole vaterpola.

Najlepši momenti

 

Na pitanje da izdvoji nekoliko utakmica koje će mu, kao treneru Partizana, ostati u najlepšem pamćenju, Vujasinović je odgovorio:

 

– Prvi takav meč je polufinale Lige šampiona, protiv Juga, na Banjici 2012. Izgubili smo od rivala koji je bio daleko kvalitetniji od nas,ali malo je nedostajalo da dođemo bar do peteraca. Ono što nismo uspeli protiv Juga, uspeli smo godinu dana kasnije, kada smo velikog favorita za osvajanje Lige šampiona Pro Reko izbacili u četvrtfinalu fajnal siksa u Barseloni. Mogao bih još da izdvojim treću utakmicu finala plej-ofa 2015. protiv Radničkog, kada je Partizan, posle dve godine,ponovo osvojio domaću titulu.

Sve više odlazaka

 

Sem Vujasinovića i Ćirića izvesno je da će iz Partizana otići i nekoliko igrača. Ugovori su istekli Gavrilu Subotiću, Nemanji Vicu i Grku Dimitriosu Tikasu, koji je u Partizanu bio na usavršavanju i vratio se u Vuljagmeni. Subotić je na pragu dogovora sa Posilipom. Priča se da novi šampion Evrope Jug želi Nikolu Jakšića.

 

Uskoro bi trebalo da bude rešeno pitanje novog trenera. Kako je Šoštar kazao, Partizan ima rešenja i iz svoje škole, a moguće je da se vrati  neko od stručnjaka koji su otišli iz Partizana.

– Odlazak Vladimira Vujasinovića i Miloša Ćirića je veliki udarac i za Partizan i za srpski vaterpolo. Odlaze nam treneri, a već godinama i sve mlađi igrači odlaze iz Srbije. Ukoliko se ovaj trend nastavi, plašim se da ćemo za dve – tri godine imati jako usku bazu, a nećemo imati ni stručnjake koji će raditi sa decom. Odliv igrača je veliki, ne samo iz Partizana. Nadam se da će se nešto promeniti i po pitanju stanja našeg kluba i vaterpola u Srbiji, jer ono što je dobro za Partizan dobro je i za srpski vaterpolo – zaključio je Šoštar

O reprezentaciji i Reku

Vladimir Vujasinović će ostati selektor juniorske reprezentacije Srbije, a i ovog leta će pomagati stručnom štabu seniorske selekcije, koju očekuju Olimppijske igre

-Za sada je dogovor sa Rekom takav da ostanem uz juniorsku reprezentaciju. Što se igračkog kadra Reka tiče, sve će uskoro biti jasno. Cilj je podmlađivanje ekipe. Kad je o srpskim igračima reč, sigurno ostaje Dušan Mandić, koji ima važeći ugovor, dok su Filipu Filipoviću, Andriji Prlainoviću i Dušku Pijetloviću ponuđeni novi ugovori.

Ulaznice za reviju 300 dinara

Cena ulaznica za revijalni meč u petak je 300 dinara. Svi koji žele da pomognu, a ne mogu da dođu na meč, u akciji za prikupljanje 165.000 evra, koliko je neophodno za operaciju Radosava Andrejića, od koje mu zavisi život, sredstva mogu da uplate na račun lii slanjem SMS poruke.

Uplata na račune Humanitarne organizacije Novi Beograd:
Dinarski: 160-445365-59
Devizni: 00-540-0001539.6
IBAN: RS35160005400001539681

SMS: upisati 173 i poslati na 3030

izvor:http://waterpolopartizan.rs

 

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Vujošević: Raduje me pobeda u derbiju,bolje danilović predsednik kss nego neki iz predgradja! Partizan može da licencira još jednog igrača za Zaglebje REZULTATI ODLIČNI: Vujošević do kraja nedelje napušta bolnicu Saša Ilić produžio ugovor na još godinu dana! Vujošević: Moja borba je bila drugačija!
vaterpolo

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.