shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Partizan: Da nije nas, Srbija bi bila na nivou Farskih Ostrva i San Marina

0 Komentari
6445
16-05-16

Crno-beli uoči nove evropske odiseje podsetili na ranije uspehe u evropskim kvalifikacijama

Trener Partizana Ivan Tomić već je dao voljno pojedinim igračima kako bi spremno dočekali okupljanje za novu sezonu i priliku da aktuelna generacija crno-belih krene stazama prethodnika. Iza Parnog Valjka je razočaravajuća sezona u prvenstvu, ali uspeh u kupu, kao i bitna uloga u Ligi Evrope.

Partizan je u meču sa Augzburgom propustio priliku da obezbedi proleće u Evropi, ali se u Humskoj nadaju da će ovog leta biti dostojan predstavnik Srbije u kvalifikacijama. Tačnije, nadaju se da će biti naš najuspešniji predstavnik na međunarodnoj sceni, kao godinama unazad.

Otuda su se na sajtu Partizana prisetili ranijih dostignuća, a takođe i pokušali da približi ovoletošnji put kluba iz Humske koji će početi u prvom ili drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Taj tekst prate i brojne tabelice, a najinteresantnija je ona koja prikazuje učinak svih srpskih ekipa u Evropi u poslednjih osam sezona. Partizan je sakupio ukupno 50 bodova, više nego svi ostali srpski predstavnici zajedno.
„Zemlje kao što su na primer Bugarska, Norveška, Švedska ili Belorusija su nas već prestigle na UEFA listi, a zemlje kao što su na primer Azerbejdžan ili Kazahstan nam uveliko dišu za vratom. To je pre 10 ili 15 godina bilo jednostavno nezamislivo…No danas je to realnost, pa zato iz pristupne liste možete videti kad srpski klubovi moraju na leto da startuju u Evropi – u kvalifikacijama za Ligu Evrope sva tri predstavnika već od prvog kvalifikacionog kola, makar po listi, mada će Partizan ovog leta možda da se spasi te „bede“, navode na sajtu Partizana.

Crno-beli nisu propustili priliku da pecnu najveće rivale.
„Naš klub nema neki baš blistavi učinak u grupnim fazama, ali je makar te grupne faze manje-više redovno igrao, zabeležio je u prethodnih 8 godina punih 36 nastupa u tim grupnim fazama, u 11 utakmica je i osvajao neke bodove po grupama (6 pobeda i 5 remija), ali šta ćemo sa svim ovim brojnim „nulama“ kod svih ostalih srpskih klubova? Partizan je u ovih 8 godina osvojio više bodova za Srbiju nego li svi ostali srpski klubovi zajedno! Zamislite gde bi se Srbija nalazila na listi UEFA  da je i Partizan svih ovih godina bio jednako „uspešan“ u Evropi kao svi ostali naši klubovi…Nema šta da zamišljamo, nalazili bismo se na samom dnu, u „žestokoj“  konkurenciji Farskih Ostrva, Andore, San Marina ili Gibraltara…“, stoji u tekstu obavljenom na zvaničnom sajtu Partizana.

izvor: mozzartsport.com

0.0
Poslednje azuriranje: 16 May 2016 07:50 PM
Povezani clanci: Leonardo nije igrao šest meseci, čekaće na debi u Partizanu SVE IZVESNIJE: Odbegli sin se vraća u Humsku Uroš Damnjanović se vraća u Partizan: Miloš Perišić ide na kaljenje Vukotić: Da budem opozicija u mom klubu? Skupštinu što pre sazvati, vreme nam nije saveznik KK Partizan demantuje Vučelića: Odluka nije jednoglasna! Partizan: Zgroženi smo ponašanjem delegata, morali smo da raspustimo celu upravu Vujošević: Moja borba je bila drugačija! Partizan nemoćan u Surdulici, Radnik - Partizan: 2-2
fk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.