shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Sve o Partizanovom putu do Lige Evrope: Kompletna lista protivnika, termini za žreb i utakmice

0 Komentari
2357
23-05-16

Saznajte šta čeka crno-bele do grupne faze, ozbiljni rivali već u trećem kolu, ali i veliki novac ako se obezbedi još jedna jesen na međunarodnoj sceni

Veličina slova A A A

Celo leto na levoj strani. Sad i zvanično: Parni valjak će u sva tri kvalifikaciona kola na putu do grupne faze Lige Evrope biti nosilac.

Završetkom prvenstava u skoro svim ligama Starog kontinenta, ishodom finala kupova, kao i raspletom u prvenstvima koja još nisu gotova, ali se poredak na tabeli izvesno neće menjati, crno-beli su saznali imena svih rivala u eliminacionim fazama u nameri da se treći put uzastopno, a ukupno osmi put otkako postoji ovaj format, probiju do jeseni u drugoj po snazi, kvalitetu i ekonomskoj isplativosti UEFA takmičenju.

Prva povoljna okolnost po Partizan je što na to fudbalsko hodočašće kreće od druge runde, što je privilegija kakvu je dobio posle pobede Sevilje nad Liverpulom u ovosezonskom finalu Lige Evrope, a za drugu se sam izborio na osnovu rezultata u petogodišnjem ciklusu, posebno u lanjskom izdanju, kad je klupski koeficijent popeo na 16.925.

To mu garantuje status nosioca, počev od druge eliminacione runde, za koju će žreb biti obavljen kad i za prvu, 20. juna u Nionu.

Mogući protivnici Partizana u drugom kolu kvalifikacija su: Lokomotiva Zagreb (Hrvatska), KR Rejkjavik (Island), Dila Gori (Gruzija), Aberdin (Škotska), Od BK (Norveška), Gabala (Azerbejdžan), Rabotnički (Makedonija), Univerzitatea Krajova (Rumunija), Milsami (Moldavija), Pjast Glivice (Poljska), Vaduc (Lihtenštajn), Kairat (Kazahstan), Diferdanž (Luksemburg), Šamrok (Republika Irska), Sent Patrik (Republika Irska), Zaglebje (Poljska), Krakovija (Poljska), Linfild (Severna Irska), Levski Sofija (Bugarska), Torpedo Žodino (Belorusija), Beitar Jerusalim (Izrael), Stabek (Norveška), Kukeši (Albanija), Hibernijan (Škotska), Levadija (Estonija), Kalju Nome (Estonija), Pjunik (Jermenija), Žimbru (Moldavija), Brejdablik (Island), Sonderjiske (Danska), Široki Brijeg (Bosna i Hercegovina), Beroe Stara Zagora (Bugarska).

Partizan: Da nije nas, Srbija bi bila na nivou Farskih Ostrva i San Marina

Na ovom stepeniku crno-beli ne mogu da se susretu sa Čukaričkim, kao predstavnikom Srbije, dok će dan uoči ili na sam dan žreba biti određene podgrupe, u kojima će broj potencijalih protivnika biti sveden na pet, u nekim varijantama i šest imena. Verovatno će UEFA da povede računa i o političkim (ne)prilikama, pa će srpske klubove, u ovom slučaju Partizan, odvojiti od kosovskih (ako prođe prvo kolo), hrvatskih, bosanskih...

Prve utakmice druge runde kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 14. jula, revanši su 21. jula.

Bolji iz tih dvomeča nastavljaju takmičenje, a pod pretpostavkom da Partizan uspešno završi posao, u narednoj rundi očekuju ga daleko teži rivali. Naravno, ako i oni opravdaju uloge favorita.

Žreb trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu je posle prve utakmice druge runde, u petak 15. jula.

Mogući protivnici Partizana u trećem kolu kvalifikacija su: Dinamo Minska (Belorusija), Omonija (Kipar), Grashopers (Švajcarska), Nefči (Azerbejdžan), AEK Larnaka (Kipar), Oleksandrija (Ukrajina), AIK (Švedska), Slovan Bratislava (Slovačka), Lucern (Švajcarska), Videoton (Mađarska), Aktobe (Kazahstan), Istanbul Bašakšehir (Turska), Stromsgodset (Norveška), Šahtjor Soligorsk (Belorusija), Spartak Trnava (Slovačka), Brondbi (Danska), Herakles (Holandija), Panduri (Rumunija), Osmanlispor (Turska), Slavija Prag (Češka), Debrecin (Mađarska), Geteborg (Švedska), Harts (Škotska), Ventsplis (Letonija), Admira (Austrija), Haken (Švedska), Panionios (Grčka), Vitorul (Rumunija).

U ovoj rundi tim Ivana Tomića za rivala ne može da dobije novosadsku Vojvodinu.

Žreb za LE: Ovo su potencijalni rivali Vojvodine i Čukaričkog...

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 28. jula, revanši su 4. avgusta.

Kako UEFA pravi projekciju sve do grupne faze, zna se i ko bi bili potencijali rivali Partizanu ako bude uspešan i u trećem kvalifikacionom kolu. U tom slučaju bi se plasirao u plej-of u kome je minulih godina izbacivao Tromso, Nefči, Žilinu, Temišvar, Groningen i Dinamo iz Bukurešta. Otprilike isto tako opasni, al i rivali sa kojima može da se igra čekaju crno-bele i ove godine, mada već na prvi pogled deluje da bi za njih najbolje bilo kad bi na žrebi izbegli Sasulo, Rostov, Astru...

Žreb za četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope na programu je 5. avgusta.

Mogući protivnici Partizana u plej-ofu: Sasuolo (Italija), Rio Ave (Portugal), Karabag (Azerbejdžan), Rozenborg (Norveška), Astana (Kazahstan), Vorlska (Ukrajina), Makabi Haifa (Izrael), Rostov (Rusija), Astra (Rumunija), Helsinki (Finska), Hajduk Split (Hrvatska), Aruka (Portugal), Šerif (Moldavija), Apolon (Kipar), Mlada Boleslav (Češka), AEK Atina (Grčka), Skenderbeg (Albanija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), FH (Island), Trenčin (Slovačka), TNS (Vels).

Sve ovo, naravno, pod pretpostavkom da svi favoriti odrade posao kako se predviđa. U suprotnom će doći do pomeranja. Isto kao u prethodne dve runde, Partizan u završnoj ne bi mogao da igra protiv srpskog kluba, na primer, Crvene zvezde, ako ovdašnji prvak pre plej-ofa završi takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Prve utakmice plej-ofa za plasman u Ligu Evrope zakazani su za 18. avgust, revanši su sedam dana kasnije.

U zavisnosti od učinka na terne, crno-belima sleduje i novčani bonus za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. A on za sezonu 2016/2017 izgleda ovako:

►210.000€ dobija svaki klub koji nastupi u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
►220.000€ dobija svaki klub koji nastupi u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
►230.000€ dobija svaki klub koji nastupi u 4. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (ali samo u slučaju ako ne uspe da se plasira u grupnu fazu).
►2.400.000€ dobija svaki klub koji se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, ili tek od te faze započinje s takmičenjem.
►120.000€ dobija svaki klub koji u grupnoj fazi ostvari remi.
►360.000€ dobija svaki klub koji u grupnoj fazi ostvari pobedu.
►750.000€ dobija svaki klub koji se kao drugoplasirani u grupi plasira u 1/16 finala (250.000€ za 2. mesto u grupi + 500.000€ za igranje 1/16 finala).
►1.000.000€ dobija svaki klub koji se kao prvoplasirani u grupi plasira u 1/16 finala (500.000€ za 1. mesto u grupi + 500.000€ za igranje 1/16 finala).
►750.000€ dobija svaki klub koji se plasira u 1/8 finala.
►1.000.000€ dobija svaki klub koji se plasira u četvrtfinale.
►1.500.000€ dobija svaki klub koji se plasira u polufinale.
►3.500.000€ dobija svaki finalista Lige Evrope.
►3.000.000€ dobija pobednik takmičenja za sezonu 2016/17.

(FOTO: Action images, MN Press, Star sprot) izvor: mozzartsport.com

 

0.0
Poslednje azuriranje: 23 May 2016 08:38 PM
Povezani clanci: V kolo ABA lige Partizan NIS - Union Olimpija 16.10.2016/FOTO/ Partizan NIS dočekuje Union Olimpiju u V kolu ABA j.t.d. lige IV kolo ABA j.t.d. lige Karpoš Sokoli - Partizan NIS 10.10.2016/FOTO/ III kolo ABA j.t.d. lige Partizan NIS - Cibona 07.10.2016 /FOTO/ 3 kolo Super lige Srbije Partizan - Vojvodina 07.08.2016 /FOTO/ 2 kolo Super lige Srbije Napredak - Partizan 31.07.2016 /FOTO/ 4 kolo Super lige Srbije Javor Matis – Partizan 10.08.2016 /FOTO/ 1 kolo Super lige Srbije OFK Bačka – FK Partizan 24.07.2016 /FOTO/ Liga Evrope: 2. kolo kvalifikacija, FK Partizan – Zaglebie Lubin 14.7.2016 /FOTO/ Brašanac na rukama saigrača posle 200. utakmice za Partizan
fk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.