shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Vlahović: Sanjam gol u derbiju,to mi je san od malih nogu

0 Komentari
1403
8-07-16

KADA je na početku proleća postao najmlađi debitant u istoriji Partizana, primetno je bilo da Dušan Vlahović nema snagu da evidentan potencijal i kvalitet na pravi način prezentuje u borbi s fizički nadmoćnijim protivnicima. Sada, pola godine kasnije, 16-godišnji napadač crno-belih na pripremama u Poljskoj pokazuje da je prilično očvrsnuo. Dva gola u mečevima protiv Lekije i Druteksa u roku od pet sati jedan su od pokazatelja da mladi napadač može ravnopravno da se "bije" sa defanzivcima rivala.

- U prvom timu sam već šest meseci, prošao sam period adaptacije, dobro poznajem saigrače. Lakše mi je sad da igram, opušteniji sam na terenu. Trudim se da na treninzima radim maksimalno, verovatno se tako napreduje. Nastaviću tako, valjda će da bude sve u redu.

Ni sam Vlahović ne beži od činjenice da je na početku imao dosta problema u smislu fizičkog pariranja znatno starijim i iskusnijim protivnicima.

- Sigurno da mi je lakše, u februaru mi je sve bilo novo, mnogo brže, mnogo jače, trebalo mi je vremena da se naviknem. Imam 16 godina i igram u vrhunskom klubu, nije jednostavno podneti to breme. Za ovo što sam uradio u subotu moram da pohvalim saigrače. Da nije bilo takvih asistencija, ne bi ni bilo mojih golova. Đuričković me je protiv Lehije sjajno video, dao mi fenomenalnu loptu, Alen je protiv Druteksa dugo vukao "bubamaru", oslobodio se dva čuvara, poslao mi je u prostor.

 

Dok je vođen razgovor sa Vlahovićem, trener Ivan Tomić je u prolazu dobacio: "Tek ćete imati prilike da razgovarate sa njim." Tinejdžer u kopačkama je u drugom delu sezone postao najmlađi debitant u derbijima. Sledeći cilj nije teško pretpostaviti.

- Sanjam gol u derbiju, naravno. To mi je san od malih nogu, kao i svakog klinca koji želi da zaigra za Partizan ili Crvenu zvezdu u večitom derbiju. E sad, kako bih ga proslavio, to ne mogu da kažem, to je trenutak.

izvor : novosti.rs

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
fk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.