shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Partizan NIS danas se bori za "Žućkovu levicu"

0 Komentari
2468
19-02-17

Partizan NIS je u finalu Kupa Radivoja Koraća! U svojevrsnoj reprizi prošlogodišnje borbe za "Žućkovu levicu", crno-beli su igrali bez pet prvotimaca (Karahodžić i robinson su ostali u Beogradu, a zbog virusa nije bilo Marinkovića, Hečera i Koprivice) i trenera Džikića, ali su ipak uspeli da savladaju Mega Leks sa 77:65 i izbore plasman u finale nacionalnog kupa.

 

Na početku meča, Partizan je nakon poena Gordona i Vrapca poveo sa 8:0. Mega je brzo uzvratila ali su crno-beli do isteka prve deonice uspeli da sačuvaju šest poena prednosti. U drugoj četvrtini, branilac trofeja je uspeo da prepolovi prednost Partizana, ali su crno-beli odmah nakon petnaestominutne pauze uspeli da ponovo steknu dvocifrenu prednost koju do kraja više nisu ispuštali. 

U odsustvu Aleksandra Džikića, ekipu je ponovo predvodio Nenad Čanak koji je nakon meča izjavio: 

"Iz jedne jako delikatne situacije dali smo sve od sebe i pobedili. Virus nas je razorio, videćemo sutra šta će biti... Imali smo kontrolu nad utakmicom, sa spoljnih pozicija su pogađali igrači kojima to nije specijalnost. Na kraju smo, deluje, lako dobili, ali sa Megom nikada nije lako". - rekao je Čanak.

Upitan da prokomentariše zdravstveni bilten, Čanak je odgovorio: 

"Hečer dva dana nije ustao iz kreveta, Marinković je jako loše, Koprivica isto, Džikić ima temperaturu...Andrić je jutros imao teperaturu, nadam se da niko od ovih što su igrali neće do sutra da 'padne'". - istakao je Čanak.

Pre trenera Čanka, na konferenciji je govorio kapiten, Novica Veličković:

"Važna pobeda. Pravo da vam kažem, pribojavao sam se ove utakmice. Za protivnika smo imali mladu i talentovanu ekipu Mege, koja igra vrlo agresivno, a mi bez igrača. Bežimo po hotelu jedni od drugih, oni bolesni nisu izašli iz soba dva dana". - rekao je Veličković i dodao:  

"Napravili smo veliki rezultat plasmanom u finale, gde nas čeka veliki posao. Videćemo u kakvom su stanju igrači koji su sad po sobama. Mihajlo Andrić je sinoć bio u redu, probudio se sa temperaturom 39, ušao u autobus i odigrao dobro. To svedoči koliko nam je stalo... Nije laka situacija. Čestitam saigračima i sutra u finalu da 'izginemo'". - naglasio je kapiten. 

Crno-beli će danas od 21 čas u niškom "Čairu" boriti za trofej namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde MTS.

izvor:kkpartizan.rs

 

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Partizan pobedio na Banjici KK Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća Partizan i Božinov sporazumno raskinuli ugovor, Bugarin odlazi bez obeštećenja, ali oprostio dugovan Super liga Srbije 12. kolo Voždovac – Partizan 15.10.2016/FOTO/ V kolo ABA lige Partizan NIS - Union Olimpija 16.10.2016/FOTO/ Partizan NIS dočekuje Union Olimpiju u V kolu ABA j.t.d. lige Kup Srbije: Partizan igra protiv Žarkova Partizan se vraća u Halu sportova
kk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.