shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Pobeda i lepa uvertira za „evropski četvrtak

0 Komentari
1620
18-10-15

Partizan dao 3 gola Ivanjičanima i propustio još pet-šest jako zrelih šansi za gol – protiv do ovog kola najbolje odbrane u ligi (koja je u 13 utakmica primila samo 5 golova).

Crno-beli su nakon poraza i remija u prethodna dva kola, večeras osvojili značajna tri boda, pobedivši nakon vrlo dobre igre (posebno u prvih 45 minuta) vrlo kvalitetnu ekipu Javora sa 3:2, tim koja je sa svojim prvenstvenim bilansom do večeras (6-5-2) predstavljao, uz čačanski Borac, najprijatnije iznenađenje u najjačem rangu takmičenja u zemlji.

 

Večerašnji susret je počeo šokantno za igrače i navijače Partizana. Već u 10. minutu su gosti poveli. Bila je to kardinalna greška odbrane Partizana, loptu je prihvatio Dražić, stuštio se potpuno sam ka kaznenom prostoru, usledio je rezantan udarac i golman Živko Živković nije imao nikakvu šansu – 0:1, hladan tuš za sve gledaoce na stadionu. To nije bio kraj šokovima – igrao se 15. minut i Partizan mora da vrši prvu, prinudnu izmenu – Brašanac je povređen, mora napolje iz igre, a menja ga Ninković (koji je potom, ispostaviće se, bio večeras jedan od najistaknutijih igrača Partizana). Samo minut kasnije (16. minut) neverovatna šansa za crno-bele – bio je to dug pas Ninkovića na Andriju Živkovića, ovaj fantastično prima loptu, izbija desno sam ispred golmana Đogatovića, usledila je idealna povratna lopta na Božinova, a ovaj šutira sa 6 metara preko gola!?! Auuu…Samo tri minuta kasnije (18. minut) još jedna velika šansa, ovaj put za Andriju Živkovića – primio je odličan pas (ponovo od Ninkovića), bio je u jako dobroj poziciji, šutira sa 14 metara, cilja donji levi ugao, ali je Đogatović na mestu, baca se i hvata tu loptu! U 22. minutu brza kontra Partizana, Andrija Živković ide po desnom krilu, ulazi unutra i izbacuje Lukića, ovaj odigrava paralelu, lopta se odbija od jednog igrača Javora i odjednom je Božinov sam na 5 metara (!), šut i…Đogadović pravi neverovatnu paradu i od svega samo korner! Kad će to izjednačenje, dokle će Partizan propuštati ovakve šanse.

29′: GOOOL, 1:1, strelac Ostojić! Korner Ninkovića sa leve strane, duel u vazduhu na petercu, lopta pada na par metara od gola, tamo je najspretniji Ostojić, udarac i lopta ide pod prečku, izjednačenje! Gol sa kojim Ostojić „poništava“ grešku kod našeg primljenog gola, svakako dobro i iznad svega poželjno za psihu fudbalera.

Igra se 33. minut kada smo naposletku primorani da pomenemo sudiju Obradovića iz Jagodine. On je to zaslužio još ranije, kada kod povrede Brašanca (15. minut) nije prekidao igru, iako je naš povređeni igrač dugo ležao na terenu. Nešto slično je ponovio u 31. minutu, kada je Jevtović ležao povređen (ispostaviće se da će zbog te povrede u poluvreme morati da bude zamenjen) i u jednom trenutku je bilo jako opasno po naš gol, a u ovom 33. minutu arbitar „pravi paradu“, daje žuti karton Božinovu zbog navodnog simuliranja penala, i to nakon mahanja rukama igrača Javora. Odmah iza toga Obradović još jednom iritira gledaoce, očigledan aut za Partizan on presuđuje kao aut za goste…Veliki je to broj pogrešnih procena ovog arbitra, za samo pola sata igre i svaki put na štetu Partizana, čime je navukao gnev gledalaca do samog kraja utakmice.

36′: GOOOL, 2:1, strelac Andrija Živković! Bila je to prava „bomba“ sa 16 metara (poludesno), lopta je na putu ka golu zakačila malo jednog igrača Javora, prevarila Đoganovića, pogodila donji deo prečke i od trave se odbila u mrežu.

 

U poluvremenu je Partizan, to smo već pomenuli, bio prinuđen da napravi i drugu izmenu – umesto povređenog Jevtovića na teren je u drugom poluvremenu izašao Petrović, koji je inače sve do seniorske konkurencije non stop igrao u veznom redu, dakle ova uloga mu je sve samo ne strana…Igrao se 61. minut kada je Božinov oteo jednu loptu levom beku Javora, ušao u kazneni prostor, poslao paralelu ka Ninkoviću koji je utrčavao, ali je odbrana gostiju bila brža i izbila loptu na stranu. Dva minuta kasnije (63. minut) penal za Partizan – Andrija Živković je fantastično izbacio Grbića, ovaj je projurio levo pored Gajića, izbio sam i u tom trenutku je oboren – klasičan penal i drugi žuti (crveni) karton za Gajića. Penal izvodi Andrija Živković, gađa desni donji ugao, Đoganović fantastično brani, lopta ide u korner, ali ceo stadion ipak skandira našem svetskom prvaku, u znak opšte podrške za sve ono što Andrija ove jeseni čini u dresu Partizana…

67′: GOOOL, 3:1 za Partizan, strelac Božinov!!! Divna dubinska lopta Nemanje Petrovića desno na Božinova, ovaj utrčava i onda odličnim plasiranim udarcem ispod Đogatovića pogađa suprotnu (levu) malu mrežicu!

 

Do kraja meča je Partizan mogao da postigne još jedan pogodak – šansa je stvorena u 75. minutu, kada smo videli kontru crno-belih, Ninković je levo sa loptom, pokušava šmekerski desnom spoljnom da uposli Šaponjića u sredini, ali odbrana gostiju izbacuje loptu u korner. Umesto da postigne gol za 4:1, Partizan je u nadoknadi vremena (90+2 minut) primio gol za krajnjih 3:2: Prisetismo se u tom trenutku meča protiv AZ Alkmara, a i gol je pao sa sličnog mesta kao protiv Holanđana – bio je to šut Kolakovića sa 18 metara, lopta je na putu ka golu zakačila Fabricia, promenila smer, prevarila Živka Živkovića i završila u donjem desnom uglu naše mreže. Ipak, ovaj primljeni pogodak nije mogao da pomuti radost igrača i navijača Partizana zbog važne prvenstvene pobede, koja će, to je sigurno, „dići“ ekipu ali i pristalice Partizana pred veliku evropsku utakmicu koja će se u četvrtak igrati na „JNA“, kada nam u goste bude stigao španski Atletik Bilbao.

 

 

Na kraju jedan kuriozitet: Partizan će, nakon što dočeka Atletik Bilbao u četvrtak 22.10, u periodu od 25.10. do 08.11. (dve sedmice) odigrati 5 utakmica u tri različita takmičenja i u svih 5 mečeva će biti gost! Crno-belima slede ova gostovanja: Mladosti u Lučanima (Super liga), gostovanje Sinđeliću u Beogradu (kup), Jagodini (Super liga), Atletiku u Bilbaou (Liga Evrope) i Metalcu u Gornjem Milanovcu (Super liga).

 

Izvor : partizan.rs

0.0
Poslednje azuriranje: 19 October 2015 12:07 AM
Povezani clanci: Vujošević: Raduje me pobeda u derbiju,bolje danilović predsednik kss nego neki iz predgradja! Od danas ulaznice za Zaglebje, meč u Humskoj u četvrtak od 20,15 Nova pobeda Partizana na pripremama, Vlahović strelac Pobeda Partizana u Nišu. Nova pobeda crno-belih na domaćem terenu
fk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.