shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Saopštenje za medije povodom odluke KK FMP iz Železnika

0 Komentari
502
30-05-16

Odluku uprave KK FMP iz Železnika (van ili unutar sistema) da na drugoj utakmici polufinala plej-ofa dozvoli ulazak u halu samo igračima i članovima delegacije KK Partizan NIS koji se nalaze na klupi, kao i članovima najuže uprave (5 članova, bez obezbeđenja) košarkaški klub Partizan NIS smatra elementarnim nepoštovanjem rivala.

Ukoliko se za odluku o nepuštanju ulaznica u slobodnu prodaju može pronaći opravdanje u bojazni FMP-a da navijači Partizana ne dođu u velikom broju i tako na gostujućem terenu učine da naš tim ima veću podršku od rivala, dalje navode saopštenja KK FMP, (van ili unutar sistema) tragikomičan pokušaj politizacije, stavljanje jedne osione organizacije u poziciju žrtve i tumačenje pravila od strane majstora iz sistema za zaobilaženje istih, nećemo komentarisati.

Na skandiranja sa tribina tokom prve utakmice, postupili smo u skladu sa sportskim i viteškim načelima. Reagovao je i zvanični spiker i sportski direktor i trener KK Partizan NIS. Uostalom, za delo svojih navijača smo i više nego drakonski kažnjeni. Naročito ako se u obzir uzme ranija praksa kažnjavanja i za teža dela od „verbalnog delikta“ koji ni jednog trenutka ne odobravamo, kako nam se bestidno spočitava u navodima koji stižu iz Železnika.

Primera radi, baš u Železniku (unutar sistema) je odigrana najgore organizovana utakmica u istoriji naše košarke (Finale plej-ofa 2012. uz pljuvanje, drmanje koševa, ubacivanje raznovrsnog arsenala predmeta u teren...) a izrečena kazna je iznosila svega stotinak hiljada dinara.

O tome šta predstavlja Partizan za srpsku košarku, broju reprezentativaca i načinu poslovanja klubova bespredmetno je uopšte raspravljati. Uostalom, mi znamo ko smo i šta smo, a znate li vi gospodo iz Stjepana Supanca 15a?

Bez želje da ulazi u načela prava i legalnost odluke FMP-a, držeći se isključivo sportske pravde i sportskog rivaliteta,  KK Partizan NIS smatra ovu odluku duboko iracionalnom.  Ipak, svako snosi teret svojih poteza, pa tako neka i ova odluka služi na čast njenim donosiocima.

Takođe, s obzirom da se radi o klubu koji de facto ima sličnu, ako ne i istu upravljačku strukturu kao i naš potencijalni rival u finalu, ovo saopštenje kluba iz Železnika može se shvatiti kao najava dešavanja i pritisaka u finalnoj seriji. Naravno ukoliko KK Partizan NIS na terenu izbori plasman u finale.

Sportski pozdrav,

KK Partizan NIS izvor: kkpartizan.rs

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Saopštenje Grobara povodom predstojeće skupstine kluba
kk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.