shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Džikić: Da li sam zadovoljan sa 4-0? Naravno, bolje je nego 0-4

0 Komentari
3120
12-10-16

Posle pobede nad Cibonom, Aleksandar Džikić je uveravao da Partizan još nije u formi, a mi smo samo sa individualnog aspekta pokušali da objasnimo prostor za napredak crno-belih.

Pomenuli smo koliko bolje može Novica Veličković, da se Branislav Ratkovica još oporavlja, o Frenku Robinsonu da ne pričamo...

Onda je usledila utakmica u Skoplju, teška, rovovska, sa naizgled neizbežnim greškama u odbrani i improvizacijom u napadu. Partizan je gubio u 34. minutu posle trojke Dragana Labovića. Tu negde se razigrao Ratkovica, uveliko u borbenom elementu bio Veličković.

– Iznenadilo me je da je Ratkovica šutnuo dve trojke u tim trenucima i da ih je pogodio – priznao je posle meča Labović.

Ti šutevi, kao i akcije Đorđa Majstorovića i maltene neverovatno dobrog Vilijama Hečera, donele su Partizanu 4-0 posle prve dve nedelje ABA lige.

Pre nego što je započeo analizu trenutnog skora koji, naravno, deluje rasterećujuće za ekipu a obećavajuće za navijače, Džikić se zadržao na kvalitetu Karpoš Sokola.

– Rekao sam da imaju igrače koji su pozicije tri na četiri, četiri na pet, one koji kopaju, one koji šutiraju za tri poena. Nemaš vremena ni vremena da se spremiš. Ispostavilo se da Peri igra najbolju utakmicu do sada, da Zeković igra sjajno zato što je „kancer“ otišao kući... – pomenuo je, ne jednom u ovom kontekstu, Džikić Lamonta Meka koji je dobio otkaz nakon čega je tim našeg Siniše Matića „procvetao“.

– Ispostavi se da Sokoli jednostavno igraju bolje. Oni što ovom timu žele da budu poslednji, moraće malo da pričekaju, nisam baš siguran da će tako biti.

Harizmatični trener Partizana NIS potom je odgovorio na dva pitanja. Prvo je bilo da prokomentariše sjajnih 4-0 posle tri gostovanja (Mornar, MZT, Karpoš Sokoli) i jednog odigranog derbija u Pioniru (Cibona).

– Od kada sam uzeo tim u januaru prošle godine, stalno sam ponavljao „prva sledeća“, „prva sledeća“... Samo o tome razmišljaj, kako se jedna utakmica završi – zaklopi priču! Ne daj da ti ono što je prošlo pokvari ono što dolazi. Da li sam zadovoljan sa 4–0? Naravno, bolje je nego 0–4. Da li smo mogli da izgubimo neku utakmicu? Naravno, mogli smo u Baru, pa i sada u Skoplju da Hečer ili Ratkovica nisu pogađali...

izvor.zurnal.rs

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Vujošević: Raduje me pobeda u derbiju,bolje danilović predsednik kss nego neki iz predgradja! Džikić: Rakićević je interesantan, može da igra u Partizanu Bozic : Zadovoljan sam pristupom igri, hvala navijacima na podrsci
kk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.