shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Džikić: Rakićević je interesantan, može da igra u Partizanu

0 Komentari
1421
7-07-16

Aleksandar Džikić, trener Partizana NIS, otputovao je u Las Vegas, gde će tokom NBA Letnje lige biti deo stručnog štaba Toronta

Pre toga je za zvanični sajt fondacije „Pučisti“ koja okuplja navijače Partizana i koja je već prikupila prvi milion dinara kao pomoć klubu, dao opširan intervju.

U njemu je sumirao utiske iz prošle sezone, pričao o sadašnjim, bivšim, ali i budućim igračima Partizana.

Otkrio da je su, osim Đorđa Majstorovića i Stefana Birčevića koji su već potpisali ugovore, isto vrlo blizu da urade Petar Rakićević i Andreja Stevanović...

U analizi sezone, istakao je da su velika očekivanja navijača, prosto deo tradicije Partizana, baš kao i bezuslovno navijanje, da se uvek ima talentovan tim i da se uvek idu na pobedu...

Potom je analizirao igrače pojedinačno. Počeo je od kapitena Vanje Marinkovića.

– Mlad je i to je prednost jer imaš vremena da radiš na sebi. Sa druge strane, prerano se od njega očekuje nešto što se zove iskustvo. On nema dovoljno ni životnog, ni košarkaškog iskustva da bi izgledao i igrao iskusno. Greške koje pravi i njegovo neznanje ili nedovoljno usvojene stvari su posledica toga što nije bilo dovoljno vremena da se nešto uradi sa njim. To je igrač koji ima kvalitete, u ovom današnjem Partizanu mi nemamo 20 takvih igrača.

Dodao je:

– Bila bi zanimljivo staviti ga u neke ranije sastave Partizana i uporediti ga u odnosu na talente nekih drugih igrača. Očekujemo da sledeće godine igra stabilnije. Ima svoj kvalitet koji može poveća. Mnogo toga zavisi od njega, ali i od nas, u odnosu na način rada koji će se zahtevati od njega. Sada kreira navike koje će mu u kasnije u karijeri dobro doći. Popravio je igru u odbrani, dodao skok. Fizički je uvek bio seniorski igrač. Ali, mora da dosta da radi na periodima koncentracije.

Đorđe Majstorović...

– Koristiću ga isključivo na petici, to je pozicija na kojoj može da maksimizira svoje atletske sposobnosti. Vrlo je pokretljiv, na obe strane terena i to je njegova prednost u odnosu na igrača na poziciji pet, a bila bi mnogo manja u odnosu na četvorke. Ima fizički hendikep u snazi i brzini, ali to ćemo rešavati kolektivnom odbranom.

Plejmejker?

– Nema sumnje da će Cvetković opet imati dobru sezonu, ali nam je potreban i fizički drugačiji igrač i koji po potrebi može da igra sa njim u paru, koji može da poentira baš kao što je Vilson to radio.

Tu se prebacio na učinak Džamara Vilsona.

– Ljudi su brzo zaboravili da je njegov prosek u ABA ligi bio 14 poena. To je vrlo pristojno za igrača koji je došao povređen i koji je dugo igrao sa povredom šuterske ruke. Tokom sezone nismo želeli da to iznosimo u javnost. Ali, potrebna su velika „m...“ da igraš kao što je on želeo, sa takvom povredom. Svaki pokret u desnom zglobu je bio bolan. A, onda su mu zalepili te da je nesigurne, ovakav ili onakav. Vrlo brzo se zaboravljaju sve stvari koje je uradio. To je bila jedna od naših najboljih investicija prošle godine.

Slobodan Jovanović – veoma perspektivni junior.

– Nemam nikakve dileme da on može da igra KLS, ali mi se ne takmičimo u toj ligi. Njegov posao je da pokuša da zaboravi što pre juniorsku košarku i da shvati gde je došao. To je neprekidan rad na telu i pokušavanje da se uspostavi napadačka navika koja može da doprinese timu. On je tih momak koji radi ono što se traži od njega. Voleo bih da bude malo agresivniji. To je potrebno za njegovu poziciju. Može da se trasformiše u igrača za Partizanovu rotaciju, da bude u deset već od one tamo sezone. Ove godine će biti u timu.

Tu je otkrio i da će Partizan dogodine imati veoma mlad bekovski trio.

– Na nivou tima smo se odlučili za trojicu veoma mladih igrača. Videćemo da li je to pametno. Ako završimo tu priču sa Petrom Rakićevićem, imamo Marinkovića i Jovanovića na toj poziciji, pa nek rade i guraju jedan drugog.

Objasnio je i situaciju sa Rakićevićem, ali i Andrijom Stevanovićem koji je prošle sezone igrao za Borac.

– Nijedan još nije tu u klubu. Sa Stevanovićem smo pričali i javno izneli interesovanje za njega. Rakićević je interesantan momčić, moramo da vidimo kako će se ponašati u sredini gde postoji drugačiji vid pritiska. Procenjujemo da može da igra u Partizanu.

izvor: zurnal.rs

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Čanak: igramo za trofej Kup Srbije: Partizan igra protiv Žarkova Džikić: Da li sam zadovoljan sa 4-0? Naravno, bolje je nego 0-4 Partizan igra protiv Cibone prvi meč pred domaćom publikom Brašanac: Ozbiljno protiv Zaglebja, opuštanje može da košta Partizan može da licencira još jednog igrača za Zaglebje Leonardo zvanično u Partizanu: Opravdacu velika očekivanja Leonardo nije igrao šest meseci, čekaće na debi u Partizanu
kk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.