shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

FK Partizan : Uskršnje darivanje

0 Komentari
1340
1-05-16

Na najradosniji hrišćanski praznik Uskrs koji se ove godine po Julijanskom kalendaru obeležava u nedelju 1. maja 2016. godine, pored darivanja crvenih jaja kao simbola radosti i plodnosti, prvotimci Partizana su pokrenuli humanitarnu aukciju slike Partizanovo uskršnje jaje, čuvenog beogradskog akademskog slikara MOME.

Posebno inspirisan crno-belim timom za koji navija od detinjstva, MOMA je u akril tehnici na platnu za Uskrs uradio sliku veličine 80×100 cm na kojoj se nalaze i potpisi igrača Partizana.

 

– Kad god odem na stadion vidim da mladi ljudi imaju poseban umetnički izraz koji iskazuju kroz pesmu, koreografiju,zastave…To je njihov doprinos umetnosti. Kao navijač, i pre svega profesionalni slikar, želeo sam na svoj način da i ja iskažem ono što osećam kroz neku vrstu  umetničkog transparenta. Tako je nastala i ova slika – objašnjava Moma Bjeković, čija su dela kako kaže, slobodna interpretacija sveta, a ne puki prikaz stvarnosti.

– Igračima i svima koji slave želim srećan Uskrs i u maju osvajanje trofeja Kupa Srbije!

https://www.youtube.com/watch?v=031Nk7xUlxI

 

Na ovaj način fudbaleri Partizana pozivaju sve na ljubav i slogu koja bi trebala da nas krasi 365 dana u godini bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

Sa željom da pomognu izgradnju novog hemato–onkološkog odeljenja u Nišu za decu obolelu od raka, prvotimci Partizana pozivaju sve pojedince i kompanije da se uključe u humanitarnu aukciju slike sa početnom cenom od 70.000 dinara.

Svi zainteresovani se mogu obratiti marketing službi FK Partizan na mail: marketing@partizan.rs do 22. maja 2016. godine.

Posle prepodnevnog treninga  na SC Partizan–Teleoptik održano je i tradicionalno tucanje uskršnjih jaja.

Srećan Uskrs svim pripadnicima pravoslavne vere!

Hristos Vaskrse!

izvor,foto :partizan.rs

0.0
Poslednje azuriranje: 01 May 2016 03:09 PM
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Partizan pobedio na Banjici Partizan NIS danas se bori za "Žućkovu levicu" KK Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća Partizan i Božinov sporazumno raskinuli ugovor, Bugarin odlazi bez obeštećenja, ali oprostio dugovan V kolo ABA lige Partizan NIS - Union Olimpija 16.10.2016/FOTO/ Super liga Srbije 12. kolo Voždovac – Partizan 15.10.2016/FOTO/ Partizan NIS dočekuje Union Olimpiju u V kolu ABA j.t.d. lige Kup Srbije: Partizan igra protiv Žarkova
fk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.