shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Partizan ima plan za prelazni rok! Iliev i Tomić traže - dovedite nam DEVET igrača, trojicu u napadu

0 Komentari
1536
27-05-16

Srbin iz Nemačke i Južnoafrikanac prve mete crno-belih na predstojećoj letnjoj pijaci

Daleko od klupskih previranja, unutrašnje borbe za vlast i očiju javnosti, minulih dana zamajavane haosom na prekinutoj Vanrednoj skupštini, u Partizanu su skicirali plan pojačanja za narednu sezonu. Uradili su to Ivica Iliev i šef Ivan Tomić, koji su, čim je prošla ujdurma u Zemunelu, saopštili čelnicima kluba – sada preimenovanim u Privremeni organ uprave – koga žele da angažuju kako bi što spremnije dočekali početak kvalifikacija za Ligu Evrope.

 

A plan je sažet i glasi: devet pojačanja!

 

To su sportski direktor i šef stručnog štaba crno-belih predočili tročlanom organu koji u ime Sportskog društva (Milorad Vučelić, Radovan Radinović, Mile Jovičić) rukovodi fudbalski klubom do daljnjeg. Na prvom sastanku privremene uprave i sportskog sektora, održanom u četvrtak veče, Iliev i Tomić su bili precizni u poruci da sadašnji sastav Parnog valjka mora da se pojača, kako bi bio konkurentan u takmičenjima na tri fronta.

Prema informacijama MOZZART Sporta, u Humskoj 1 su procenili da im je za bolje igre i rezultate potrebna najpre sveža krv u napadu. Iliev i Tomić su se saglasili da bi idealno bilo ako bi se dovela trojica napadača, tu ideju su odmah preneli rukovodiocima, uz napomenu da bi bili zadovoljni dođu li dvojica centarfora.

 

A kao prve dve mete su označili Nikolu Đurđića i Dina Endlovua.

Prvi je i sam pre nekoliko dana potvrdio da ga je Iliev kontaktirao, te da ima veliku želju da se, posle osmogodišnjeg krstarenja Evropom (norveški Haugesund, švedski Helsinborg i Malme, nemački Grojter firt, Augzburg i Fortuna iz Dizeldorfa) oproba u klubu čiji je navijač. Jedina prepreka realizaciji posla u ovom trenutku je Augzburg, za koga je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije vezan ugovorom od juna 2017, što automatski znači da ne zavisi sve od Partizanovih i planova 30-godišnjeg Piroćanca

Drugo ime na spisku želja Partizana je, zapravo, jedan od prioriteta iz zimskog prelaznog roka. Dino Endlovu je bio meta osvajača srpskog kupa početkom februara, za vreme priprema na Kipru se čak Ivica Iliev sastao sa predsednikom Anortozisa, kako bi isposlovao dolazak povremenog reprezentativca Južne Afrike, ali tad, usled zamešeteljstva ko od menadžera polaže pravo na igrača, do transfera nije došlo.

U Humskoj uveravaju da je sad situacija znatno povoljnija, kao i da je 26-godišnji špic dopstupniji, jer mu za četiri dana ističe ugovor sa Kipranima i biće slobodan u izboru nove sredine. Samo, imaće Partizan konkurenciju u vidu klubova kakvi su Hapoel Ber Ševa (Izrael), Sparta Prag (Češka), Visla Krakov, Slask Vroclav (Poljska), takođe zainteresovanih za strelca 17 golova na 31 meču tek završenog šampionata Kipra .

Eventualni dolasci Đurđića i Endolua – ili bilo koje druge dvojice, možda i trojice špiceva – znače da crno-beli planiraju prodaju Valerija Božinova. Kao i zaradu, nadajući se da bar do 1.000.000 evra mogu da unovče činjenicu da je u Superligi postigao 18 golova. Ismail Beko Fofgana će, najverovatnije, dobiti „čiste“ papire da potraži novu sredinu, jer Tomić na njega ne računa, dok je neizvesno na koji način će klub postupiti u slučaju Dušana Vlahovića, koga je procenio na 5.000.000 evra.

Osim trojice priželjkivanih napadača, Ivica Iliev i Ivan Tomić saopštili su odgovornima u klubu da im je, za Partizanov stil igre neophodno angažovanje dvojice krilnih fudbalera, jednog centralnog veziste – plejmejkera (pominje se opet Sejduba Suma) - kao još jednog desnog beka, te dvojice štopera.

Naravno, to je plan, ali je on, kao i svaki dosad, podložan promenama i najviše će zavisiti od odlazaka sa Topčiderskog brda.

(foto: MN Press) ,izvor:mozzartsport.com

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Partizan pobedio na Banjici Partizan NIS danas se bori za "Žućkovu levicu" KK Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća Partizan i Božinov sporazumno raskinuli ugovor, Bugarin odlazi bez obeštećenja, ali oprostio dugovan Super liga Srbije 12. kolo Voždovac – Partizan 15.10.2016/FOTO/ V kolo ABA lige Partizan NIS - Union Olimpija 16.10.2016/FOTO/ Partizan NIS dočekuje Union Olimpiju u V kolu ABA j.t.d. lige Kup Srbije: Partizan igra protiv Žarkova
fk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.