shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Partizan je moja najveća ljubav!

0 Komentari
3204
5-10-16

IVIC_1

Foto: PAOK

U subotu 8. oktobra FK Partizan odigraće prvi put u Beogradu prijateljsku bratsku utakmicu sa grčkim Paokom, koji sa klupe predvodi nekadašnji igrač crno-belih Vlada Ivić. Pre dolaska u Beograd Ivić evocira svoje uspomene na igre u crno-belom dresu, govori o trenerskoj karijeri, ali i očekivanjima po dolasku u Humsku.

– Poslednji put sam na stadionu Partizana bio kao gledalac pre neke dve-tri godine. Ne sećam se tačno o kojoj utakmici je bilo reči, ali je moj svaki dolazak i izlazak na stadion propraćen emocijama – počinje priču Vlada Ivić.– Kada dođem u Beograd koristim svaku priliku da se vidim sa prijateljima i obiđem klupske prostorije.

Godine 2013. započeo si trenersku karijeru, prvo u mladim kategorijama Paoka, a od 2016. preuzimaš prvi tim.

– Svoju poslednju zvaničnu utakmicu kao fudbaler odigrao sam 2012. godine. Upravo te poslednje godine počeo sam da razmišljam da bih sebe mogao da nadogradim i u tom smislu. Završio sam u Beogradu B i C licencu i sada mi je ostalo još nekoliko semestara za profi. Tek sada kao trener vidim, da su fudbaler i trener, sasvim dve različite kategorije i shvatam gde sam ja možda kao igrač nekad grešio i u odnosu prema trenerima i sebi. Kad si igrač samo razmisljaš da odradiš trening, dobiješ utakmicu i tu se sve završava. Kao trener, ti si 24h sata u fudbalu i moraš da razmisljaš i o najmanjem segmentu života i igre.

Foto: Mandatory Credit – Clive Brunskill /Allsport

U Partizan si  došao 1998. godine u kojem ostaješ do 2004. Potom si igrao za Borusiju Menhendladbah, AEK, Aris i PAOK. Šta najviše pamtiš iz tog perioda?

– Bez obzira što je moja karijera bila kasnije i plodonosnija, za mene je ipak ta 98. bila posebna kada sam došao iz Zrenjanina u šampionski Partizan. Igrali smo tada i Evropu, pobeđivali velike klubove poput Njukasla i Lacija, koji je tada bio najskuplji klub na svetu. Te godine smo osvojili i titulu šampiona. Bez obzira i na druge osvojene titule i igračke uspehe, ta sezona je za mene bila životna prekretnica i nešto što mi je ostalo u srcu.

Sa kakvim emocijama dolaziš u Beograd?

– Neizmerno se radujem! Ovo će biti prvi put da na Partizanov stadion dolazim kao trener. Dva puta sam do sada igrao sa crno-belima prijateljske utakmice, ali kao igrač u Solunu i zaista ne znam šta me sad čeka u najpozitivnijem smislu. Svuda ističem da je Partizan moj klub i najveća ljubav, nešto zašta sam živeo od malena i sa čime sam rastao. Sada sam već nekoliko godina u Paoku kao trener i kao vrsni profesionalac dajem najbolje za ovaj klub, koji takođe ima posebno mesto u srcu pored Partizana. Mi ne samo što smo istih boja – mi smo bratski klubovi, iste vere i šampionskog opredeljenja! Sreća, pa je ovo prijateljska utakmica – šali se Vlada Ivić.

Prijateljsku utakmicu Partizan – PAOK obeležiće i 791. utakmica kapitena Saše Ilića i izjednačavanje rekorda sa legendarnim Momčilom Mocom Vukotićem.

– Sale Ilić je moj najbolji prijatelj sa kojim se čujem bukvalno svaki dan. On i ja se znamo još pre Partizana. Zaista nemam reči kojima bih opisao koliko mi je drago da baš Saša dostigne po broju utakmica jednu takvu fudbalsku živu legendu, kao što je Momčilo Moca Vukotić. Tu su ipak prolazile generacije i generacije fudbalera i prolaziće još mnogi sa željom da ih dostignu i prestignu.

Da li pratiš i koliko Partizan?

– Sa Sašom se čujem redovno i informisan sam u vezi sa svim dešavanjima. Nažalost, ne pratim utakmice često, jer nam se uglavnom poklapaju termini igranja ili sam ja tada u karantinu. Ipak, znam svaki rezultat i gol. Stigao sam da odgledam poslednjih 20 minuta derbija i presrećan sam što smo obradovali navijače baš kada je trebalo, u pravom trenutku. Ovaj Partizan može mnogo i drago mi je da se dobrim igrama u kontinuitetu i pobedama vraćaju ka prvoj poziciji.

Foto: Nebojša Paraušić

Poruka Grobarima!

– Biće to pravi fudbalski spektakl. Ovo će biti prvi put da PAOK gostuje na stadionu Partizana i zato svi koji vole crno-bele, koji navijaju za Partizan i bodre svoj tim, a ujedno podržavaju šampionski bratski klub po boji i veri, treba da podrže ovu utakmicu. Biće to sudar dobrih energija, emocija i fudbala! Neizmerno se radujem dolasku – kaže Vlada Ivić.

izvor: partizan.rs

0.0
Poslednje azuriranje: 05 October 2016 10:01 AM
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Partizan pobedio na Banjici Partizan NIS danas se bori za "Žućkovu levicu" KK Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća Partizan i Božinov sporazumno raskinuli ugovor, Bugarin odlazi bez obeštećenja, ali oprostio dugovan V kolo ABA lige Partizan NIS - Union Olimpija 16.10.2016/FOTO/ Super liga Srbije 12. kolo Voždovac – Partizan 15.10.2016/FOTO/ Partizan NIS dočekuje Union Olimpiju u V kolu ABA j.t.d. lige Kup Srbije: Partizan igra protiv Žarkova
fk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.