shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Partizan nastavio seriju u ABA ligi i zabeležio četvrti trijumf

0 Komentari
1824
10-10-16

PARTIZAN je nastavio pobednički niz u Jadranskoj ligi. Nova žrtva čete Aleksandra Džikića bili su Sokolovi iz skopske opštine Karpoš, koji su do polovine poslednje deonice uspeli da „lete“ u visini rivala. A, onda je na scenu stupio bekovski tandem Branislav Ratkovica i Vilijam Hečer, uz asistenciju Novice Veličkovića.

 

Kada je Partizan bio rezultatski sateran uz zid, srpski veteran je sa osam poena odbio poslednji ozbiljniji napad domaćina, da bi Amerikanac još jednu odličnu partiju krunisao poenterskim potpisom na četvrti trijumf Beograđana u regionalnom takmičenju (84:77).

Kao da od meča sa Cibonom nije prošlo tri dana, Hečer je u „VIP arenu“ ušetao sa šuterski našpanovonamo rukom. U prvih deset minuta upisao je 13 poena, bez promašaja. Međutim, veliki problem crno-belih je bila borba sa ličnim greškama. Dozvoljavali su protivniku da previše vremena provodi na liniji penala, koji su ih i održavali u rezultatskom egalu.

Slična slika u dobrani emitovana je i tokom druge četvrtine. Mučili su se gosti kako bez faulova da zaustave raspoloženog Zekovića i društvo, dok je u napadu lopta bespotrebno zaobilazila Amerikanca, pa je trener Džikić u jednom momentu morao da pozove tajm-aut, kako bi učenicma objasnio da su propustili priliku da iskoriste Hečerov šuterski ritam.

U trećoj deonici opetrećenost ličnim greškama je poslala na klupu redom solidnog Robinsona, pa Hečera i Birčevića. Preuzeo je tada Veličković ulogu lidera na parketu. Pravovremenim aistencijama sačuvao je moral saigračima da izdrže dok se u igru ne vrati Amrikanac. Razumeli su Majstorović i Vrbac njegovu poruku i odbranili reket, da bi po početkom poslednje deonice, Ratkovica „namestio“ ruku.

Uzalud su se Labović i Duvnjak trudili da rezultatski „odlepe“ Sokolove. Na svaki njihov pokušaj, iskusni plejmejker crno-belih je ekspresno reagovao. Koji minut kasnije i Hečer je pronašao šuterski ritma s početka meča, pa su Beograđani manje-više rutinski sačekali poslednji zvuk sirene.

DVORANA: VIP arena. Gledlaca: 500. Sudije: Javor, Majkić, Dragojević.
KARPOŠ SOKOLI: Atanasov, Peri 14 (4sk, 6as), Sokolov 4, Sapundžijev, Jakimovski, Penov 3, Bakoč, Zeković 15 (5-5 za dva, 2-1 za tri, 5sk), Duvnjak 10, Vrkić 11, Labović 15 (5sk), Knežević 5.
PARTIZAN NIS: Robinson 6, Ratkovica 12 (2sk, 3as), Vrabac 4 (4sk), Marinković 6 (6sk), Veličković 13 (6sk, 4as), Majstorović 9 (6sk), Birčević 7 (6sk), Koprivica, Andrć, Hečer 21 (5-5 za dva, 6-3 za tri), Karahodžić, Luković 6 (5sk).
Po četvrtinama: 20:22, 21:20, 20:20, 16:22.

izvor: novosti.rs

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Partizan pobedio na Banjici Partizan NIS danas se bori za "Žućkovu levicu" KK Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća Partizan i Božinov sporazumno raskinuli ugovor, Bugarin odlazi bez obeštećenja, ali oprostio dugovan V kolo ABA lige Partizan NIS - Union Olimpija 16.10.2016/FOTO/ Super liga Srbije 12. kolo Voždovac – Partizan 15.10.2016/FOTO/ Partizan NIS dočekuje Union Olimpiju u V kolu ABA j.t.d. lige Kup Srbije: Partizan igra protiv Žarkova
kk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.