shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Partizan nemoćan u Surdulici, Radnik - Partizan: 2-2

0 Komentari
1245
14-10-15

Partizan na neobjašnjiv način ostao bez dva boda u Surdulici.

Nema racionalnog objašnjenja da se ovakva jedna utakmica kao danas u Surdulici, posle vođstva od 0:2 nakon prvog poluvremena (u kojem je lako moglo biti i 0:5 a da domaćin ne može ni slovo primedbe da iznese), ispusti iz ruku i da se dozvoli domaćem Radniku da na kraju slavi za njega ogroman bod, sa krajnjim rezultatom od 2:2. Racionalno objašnjenje jednostavno ne postoji. Crno-beli su danas – što zbog povreda, što zbog kartona – nastupili bez 6 važnih igrača. Nedostajali su Balažic, Fabricio, Lukić, Ilić, A. Živković i Abubakar.

Arbitar Glođović je danas svoju sudijsku bruku na otvorenoj sceni započeo već u 2. minutu, kada je Ćulum u kaznenom prostoru oborio Božinova, a Vrbašanin ne svira ništa…Odmah zatim, najpre u 3. a onda i u 7. minutu, Stevanović ima dve lepe prilike, ali oba puta njegove udarce iz izglednih situacija golman Ristić kroti, tj. odvija te lopte u korner. To je ipak bio uvod u vođstvo Partizana…

8′: GOOOL, 0:1, vođstvo Partizana u Surdulici, strelac Stevanović! Fantastičan potez Božinova na desnom krilu koji „štiklom“ izbacuje Grbića, ovaj se stuštio do golaut linije, usledio je „mekan“ centaršut ciljano na glavu Stevanovića, koji bez ikakvih problema sa tri metra šalje loptu u mrežu!

Igrao se 15. minut kada gledamo odličnu akciju Božinova i Stevanovića, centralno na 30 metara od gola, onda se Stevanović uputio u „slalom“, učinilo se da će stvoriti sam sebi „mrtvu“ šansu, ali mu je lopta u poslednjem trenutku ipak izmakla…šteta! Partizan sve vreme dominira, njegovi igrači kombinuju kvalitetno i samo je pitanje vremena kada će postići drugi gol…

33′: GOOOL, 0:2, strelac Božinov! Sjajan prodor raspoloženog Grbića koji je „oduvao“ Putničanina, lep i precizan centaršut na Božinova koji je na mestu i koji pogađa donji lev ugao mreže Radnika!

I nakon ovog drugog pogotka na tereu ista slika – Partizan je non stop na polovini Radnika, a već u 37. minutu je moglo i moralo biti 0:3 Ali, pre opisa šanse da opišemo najpre novu sudijsku bruku Glođovića: U tom trenutku gledamo DIVLJAČKI start Ćuluma na Stevanoviću, na 17 metara od gola!  To je brutalan prekršaj za kojeg je igrač domaćih zaslužio bez ikakve dileme direktan crveni karton, a sudija Glođović ne svira čak ni faul !?! On kao pušta neku prednost, tu lopta još „preko“ Božinova dolazi do Grbića koji vara golmana Ristića, ali onda previše okleva pri šutu i odbrana domaćih uspeva da izblokira njegov udarac! I onda uvereni da karton Ćulumu (makar žuti?) ne može da izostane, da će ga pogibeljni štoper Radnika dobiti sa zakašnjenjem, ne možemo da verujemo da Glođović ne vadi nikakav karton…Alen Steevanović se puna dva minuta oporavlja uz pomoć fizioterapeuta…Sve ovo je naravno ohrabrilo Ćuluma koji već u 42. minutu pravi nov nenormalan start – ide nasred terena, đonom podignutim na dva metra iznad trave (!), pravo u lice Stevanovića, a Glođović ni ovde ne vadi nikakav karton!?!  U 45. minutu Alen Stevanović zamalo da se „osveti“ za sve pretrpljeno, bio je levo sa loptom, hteo je da asistira u peterac, ali ga je Krstić izblokirao!

Sam početak drugog poluvremena, a gledamo sudiju koji je ponovo glavni „negativac“: Igrao se 47. minut, Ostojić blago povlači protivnika i…dobija žuti karton! Dakle pročitali ste prethodno za šta sve „divlji“ Ćulum nije dobio žuti karton, ali evo kartona, ko kaže da ga je sudija zaboravio i nije doneo u Surdulicu…U tom istom minutu, iz prekida, gledamo prvu ozbiljniju pretnju Radnika ka golu Partizana – centaršut sa leve strane, a Milovanović skače i šutira glavom pored desne stative.

I onda, totalno „ni iz čega“, potpuni rezultatski preokret u narednih 20-ak minuta: Najpre u 57. minutu domaćin smanjuje na 1:2 (Ovusu je na centru proigrao Stojanovića, ovaj odigrava u dubinu ka Stankoviću koji je brži od Ostojića, ulazi u kazneni prostor i šalje loptu pored istrčalog Živkovića i levi donji ugao), zatim u 68. minutu Ostojić posle centaršuta Babovića šutira glavom, pogađa stativu i time propušta veliku šansu za 1:3, u narednom 69. minutu je kontra Partizana u situaciji „4 na 3“ jednostavno morala (a nije) da se završi golom ali je Babović katastrofalno odigrao pas, da bi u 71. minutu stigla kazna…Partizan je primio smešan gol za 2:2, a i neposredno pre njega je sudija iz Vrbasa dodao nove „note“ u svoju današnju sudijsku „simfoniju“: Naime, očajni Glođović ne svira očigledan prekršaj na Baboviću na ivici kaznenog prostora Radnika, domaćin uzima loptu, sledi dugačak pas na Ovusua koji prelazi centar, onda prolazi sa loptom Živkovića koji je istrčao daleko od gola, a tamo do lopte najpre stiže Stanković koji sa 35 metara plasira loptu u praznu mrežu. Neverovatno…

Nakon ovog pogotka Partizan naravno pokušava na sve načine da u finišu ipak stigne do pobede. Šanse propuštaju Brašanac u 82. minutu (posle pasa Ninkovića je šutirao desno iskosa, ali je bio u teškoj situaciji i uspeo je samo da pogodi golmana Ristića, od kojeg se lopta odbija u korner), zatim Ninković u 88. minutu (Božinov mu je uputio as, usledila su dva „lažnjaka“, onda i udarac sa 16 metara, ali je šut izblokiran, a lopta se doteturala do Ristića), da bi u petom minutu nadoknade (90+5) i Tubić propustio veliku šansu, jer je šutirao sa 8 metara (levo iskosa) visoko preko gola…Rekosmo „petominutna nadoknada“? Ustvari, između početka nadoknade vremena i odsviranog kraja utakmice prošlo je ravno 6 minuta, ali u nadoknadi se fudbal nije igrao više od 3 minuta. Preostala 3 minuta su protekla u „lečenju“ grčeva više igrača Radnika, kao i u odugovlačenju golmana Ristića koji je, zamislite, dobio i jedan žuti karton zbog toga.

izvor, foto: partizan.rs

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Partizan pobedio na Banjici Partizan NIS danas se bori za "Žućkovu levicu" KK Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća Partizan i Božinov sporazumno raskinuli ugovor, Bugarin odlazi bez obeštećenja, ali oprostio dugovan Super liga Srbije 12. kolo Voždovac – Partizan 15.10.2016/FOTO/ V kolo ABA lige Partizan NIS - Union Olimpija 16.10.2016/FOTO/ Partizan NIS dočekuje Union Olimpiju u V kolu ABA j.t.d. lige Kup Srbije: Partizan igra protiv Žarkova
fudbal partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.