shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Partizan poveo u polufinalnoj seriji

0 Komentari
1252
28-05-16

Trijmfom protiv FMP-a sa 82:63 (12:16, 25:11, 26:14, 19:22) crno-beli su došli na korak od plasmana u finale Superlige Srbije. Džikić: “Oni koji nisu gledali će misliti da je bilo lako, ali nije.

Sam početak meča doneo je nekoliko promašaja na obe strane, u takvoj igri, košarkaši gostujućeg tima su se za nijansu bolje snašli, pa su nakon početnih 6:12, na pauzu između prve i druge četvrtine otišli sa prednošću od 12:16. U drugoj deonici, crno-beli hvataju svoj ritam i trojkama Veličkovića i Vrapca stižu do izjednačenja  a potom i serije od 12:0. Do kraja četvrtine, košarkaši Partizana pogotkom Vilsona uz zvuk sirene stiču dvocifrenu prednost. (37:27).

U trećoj četvrtini, prednost našeg tima nastavlja da raste i u nekoiko navrata iznosi više od 20 poena. Ipak, poslednja deonica donosi blagi pad u ritmu utakmice što je ekipa FMP-a spela da iskoristi i smanji prednost našeg tima na konačnih 82:63.

Najefikasniji u Partizanu bili su Murić (14), Vilijams (13), Vilson (12) i Vrabac (10). Kod gostiju, Davidovac je zabeležio 19 a Ognjen dobrić 13 poena.

Na konferenciji za medije, najefikasniji pojedinac susreta, Dejan Davidovac je čestitao ekipi Partizana na zasluženoj pobedi.

Mislim da smo ušli jako nervozno u utakmicu iako smo napravili razliku. Šutirali smo mnogo loše u celom prvom poluvremenu. Oni su uspeli da nas stignu i preokrenu rezultat. Igrali su agresivnu odbranu u čemu se mi nismo snašli, dali su mnogo lakih poena i odlepili se.” – zaključio je Davidovac.  

Trener FMP-a, Slobodan Klipa, naveo je da će ova utakmica svakako koristiti njegovom timu. 

"Partizanu čestitam na pobedi, mislim da ova utakmica mom timu koristila da vidi kako se igra jedna ozbiljna košarka. Za njihovu budućnost, za njihovo iskustvo i mislim da ćemo naredne utakmice odigrati bolje jer ćemo se sigurni adaptirati na ovako agresivnu i čvrstu igru." - rekao je Klipa i istakao razloge koji su prelomili meč.

"Nismo izrdžali pritisak ne znam iz kog razloga, nismo bili favoriti niti smo imali razloga da se prepadnemo, ali smo užasno šutirali... Drugo poluvreme je bilo potpuno odrađivanje posla, nastavili su da igraju agresivno i drago mi je što ih je ovaj tim FMP naterao da igra agresivno." – zaključio je Klipa uz nadu da serija može da se vrati u dvoranu “Aleksandar Nikolić ”.  

Trener KK Partizan NIS Aleksandar Džikić, rekao je večeras da je zadovoljan pobedom protiv FMP-a ali je istakao da trijumf nije bio lak kao što izgleda.  

"Zadovoljan sam pobedom, ali nisam zadovoljam fokusom pojedinaca, stvarno nisam. Moraće tu nešto da se promeneni, neke stvari, kako bi tim funkcionisao još bolje. Nisam zadovoljan kako smo otvorili, kao da smo bili za korak sporiji, pa čak i one ničije lopte su završavale kod njih... Potom je došlo je posle do promene ritma, ubedljivo smo pobedeli, ali mislim da smo dosta radili na parketu. Oni koji nisu gledali će misliti da je bilo lako, ali nije. Očekujemo da će FMP u Železniku biti još agresivniji, da će još više igrati u zoni i da će koristiti prednosti dimenzija svoje dvorane.”

Na konstataciju predstavnika medija da je ubedljiv rezultat možda može da opusti ekipu pred revanš u Železniku, trener Džikić je odgovorio:

“Stvarno mislimo da pobeda nije laka, rezultatski je ubedljivo, na papiru izgleda lako, ne vidim da će ovi moji da se opuste. Ne idemo mi u Želednik, a da oni kažu: ‘Gde ste lavovi, evo vam igrajte finale'. Ako ima takvih, taj neće igrati u ponedeljak. Nema opuštanja.", - istakao je Džikić.

Plejmejker crno-belih Džamar Vilson je iskoristio priliku da se zahvali lekarima i osoblju u bolnici “Narodni front” na sjajnom tretmanu i nezi koju su pružili njegovoj supruzi i njegovoj porodici prilikom nedavnog rođenja sina. O samoj utakmici, Vilson je rekao:

“Znali smo da će biti teško. Trener je napravio dobar plan utakmice i to smo u većini meča uspeli da ispunimo igrajući čvrsto. U jednom delu drugog poluvremena smo malo ispali iz ritma ali smo zasluženo pobedili.” – zaključio je Vilson.

Naredni meč, isti rivali igraju već u ponedeljak Železniku. Meč počinje u 21 čas.

Vaterpolisti, juniori, Žofri, Leo…

Crno-bela porodica, tačnije jedan njen deo, ove večeri je bio na okupu u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Petnaest minuta pre početka meča, u halu su ušli vaterpolisti Partizana koji su ove srede postali šampioni Srbije. Potom, u istim majicama koje su na zagrevanju nosili i prvotimci Partizana, u dvoranu su ušli Žofri Lovernj i Leo Vesterman.

Na kraju, publika je pred sam početak susreta pozdravila i “Sinove Partizana”, juniorski sastav našeg kluba koji je ovog četvrtka osvojio šampionsku titulu.

Partizan NIS:

Cvetković, Aranitović, Džouns 9, Murić 14, Marinković 2, Veličković 9, Vitkovac 9, Đumić, Milutinović 4, Vilijams 13, Vrabac 10, Vilson 12

FMP

Čović 2, Davidovac 19, Ostojić, Apić 6, Đoković 5, Lazarević 4, Bursać 6, Dobrić 13, Šešlija, Radanov, Radovanović 2, Tejić 6

izvor: kk partizan.rs

0.0
Poslednje azuriranje: 28 May 2016 11:10 PM
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Partizan pobedio na Banjici Partizan NIS danas se bori za "Žućkovu levicu" KK Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća Partizan i Božinov sporazumno raskinuli ugovor, Bugarin odlazi bez obeštećenja, ali oprostio dugovan Super liga Srbije 12. kolo Voždovac – Partizan 15.10.2016/FOTO/ V kolo ABA lige Partizan NIS - Union Olimpija 16.10.2016/FOTO/ Partizan NIS dočekuje Union Olimpiju u V kolu ABA j.t.d. lige Kup Srbije: Partizan igra protiv Žarkova
kk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.