shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

PARTIZAN ŠAMPION!

0 Komentari
1336
25-05-16

Partizan je osvojio 27. titulu prvaka države, drugu uzastopno! U izuzetno dramatičnoj drugoj utakmici finala plej-ofa na Banjici je pobedio Crvenu zvezdu sa 10:9 (6:4, 0:1. 1:2, 3:2) i do trofeja došao sa 2:0 u trijumfima u seriji (u nedelju je na Tašu bilo 12:6 za crno-bele)
Početak duela na Banjici bio je totalno drugačiji od prvog meča finala na Tašmajdanu, u nedelju, kad je prvi gol postignut osam sekundi pre kraja prve četvrtine. Danas je povela Zvezda, pogotkom Andrejevića, posle minut i po igre. Onda se zahuktao „parni valjak“, u narednih sedam akcija u napadu Partizan je šest puta zatresao mrežu rivala (Gogov, Gilen po dva puta, Asanović i Jakšić). Dva puta je vodio sa tri razlike (5:2, 6:3), ali i crveno-beli su pogađali, pa je na prvom odmoru bilo 6:4.

U drugoj četvrtini tim sa Banjice je stvorio daleko više šansi od rivala, bio agresivniji, izgradio više kvalitetnih napada, ali u ovih osam minuta golman gostiju Kralj je ostao nesavladan. Na drugoj strani, na 2.11 pre veikog odmora Rackov je pogodio za 6:5.

Posle velikog odmora, u trećoj deonici, rasplamsala se velika, izjednačena borba. Bilo je sve više žestokih duela, rasla je tenzija oko bazena. Zvezda je preko Repanovića stigla do izjednačenja (6:6). Mreža crveno-belih je mirovala sve do na 3.18 pre kraja ove četvrtine, kada je Subotić realizovao peterac, ali pola minuta kasnije Peković je pogodio za novo izjednačenje.

Na početku poslednje deonice Gaavril Subotić je doveo Partizan u novo vođstvo (8:7). Imali su crno-beli na 5.50 pre kraja šansu i za „+2“, ali Kralj je odbranio peterac Jakšiću. Usledila je nova kazna, Zvezda je, preko Aksentijevića, još jednom izjednačila. Na sredini četvrtine Vico je iskoristio asistenciju Subotića da sa igračem više pogodi za 9:8. Na minut ipo pre kraja Jakšić je iskoristio igrača više za 10:8. Odmah je na drugoj strani uzvratio Repanović. Imao je Partizan potom igrača više, nije ga iskoristio, na drugoj strani, Andrejević je na 29 sekundi pre kraja šutirao preko gola i sve je bilo jasno. Partizan je šampion!

Partizan Rajfajzen – Crvena zvezda 10:9 (6:4, 0:1,1:2, 3:2)

Bazen Banjica. Gledalaca: 1.700. Sudije: Raković i Virijević (obojica Beograd). Igrač više: Partizan 10 (4), Crvena zvezda 8 (2). Dva igrača više: Partizan 2 (0), Crvena zvezda 1 (0). Peterci: Partizan 2 (1), Crvena zvezda 1 (1)

PARTIZAN RAJFAJZEN: Rističević, Gilen 2, Tikas, Manojović, Subotić 2, Drašović, Gogov 2, Jakšić 2, Vico 1, Tanasković, Lazić, Asanović 1, Brakočević, Radojević. Trener: Vujasinović.
CRVENA ZVEZDA: Kralj, Janković, Jovanović, Repanović 2, Kljajević, Rackov 1, Aksentijević 1, Andrejević 1, Ilić, Tankosić, Drašković 1, Peković 2, Todorovski, Jović. Trener: Nikolić.

izvor:http://waterpolopartizan.rs

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Partizan pobedio na Banjici Partizan NIS danas se bori za "Žućkovu levicu" KK Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća Partizan i Božinov sporazumno raskinuli ugovor, Bugarin odlazi bez obeštećenja, ali oprostio dugovan Super liga Srbije 12. kolo Voždovac – Partizan 15.10.2016/FOTO/ V kolo ABA lige Partizan NIS - Union Olimpija 16.10.2016/FOTO/ Partizan NIS dočekuje Union Olimpiju u V kolu ABA j.t.d. lige Kup Srbije: Partizan igra protiv Žarkova
VK Partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.