shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Partizan slabo "uvozio"

0 Komentari
271
10-07-16

Crno-beli od devet pojačanja ovog leta angažovali samo dvojicu stranaca. Problem za trenera Ivana Tomića glomazan igrački kadar koji će morati da se rastereti

ZA razliku od crveno-bele strane Topčiderskog brda, na kojoj se ovog leta lakše stiže sa stranim pasošem nego sa srpskim, u Humskoj su se opredelili za domaće snage. O tome svedoči angažovanje samo jednog klasičnog stranca - Leonarda da Souze. Marko Janković, dete Partizana sa crnogorskim pasošem, ulazi u kategoriju stranaca, ali ne može da se svrsta u red klasičnih pojačanja iz "uvoza".

- Naravno da su stranci potrebni u ostvarenju ambicija, samo da ih ne bude osam, deset ili možda 12 do kraja prelaznog roka. Trebalo bi svi da prepoznamo šta je ono što je najbolje, da li da povećavamo broj stranaca i da budemo konkurentniji ili da našoj mladosti dajemo šansu. Kakva god odluka da se donese, uvek će izazivati polemike - smatra strateg crno-belih Ivan Tomić.

Ono što šefa struke crno-belih u ovom trenutku može više da brine od toga da li ima dovoljno kvalitetnih inostranih igrača u kadru jeste glomaznost klupe u ovom trenutku. Pripreme u Poljskoj odradilo čak 30 igrača i jasno je da će i bez prodaje pojedinaca ubrzo morati da rade "makaze".

- Pribojavao sam se toga, kako će to izgledati, nekada se treniralo u dve-tri grupe. Sve je prošlo veoma dobro, što ne znači da ćemo u ovom broju ostati i sada kad smo se vratili u Beograd. Još nijedan igrač nije otišao u inostranstvo, a neki će svakako morati na pozajmice - objašnjava Tomić.

Novo pravilo koje bi trebalo da stupi na snagu 12. jula, o mogućnosti da se na terenu nađe bilo kojih šest stranaca umesto dosadašnjeg sistema 4+2, izvesno neće značajnije uticati na planove stručnog štaba Partizana. Prema trenutnom stanju, dva igrača su višak, a kako Nebojša Kosović od početka priprema nije u prvom planu kod Tomića, jasno je da će samo jedan stranac biti višak uoči svakog meča Superlige. Pod uslovom da neko uskoro ne spakuje kofere...

STRANCI - 8

Ivan Bandalovski (Bugarska)

Gregor Balažic (Slovenija)

Sedrik Gogua (Obala Slonovače)

Everton Luiz (Brazil)

Nebojša Kosović (Crna Gora)

Leonardo da Souza (Brazil)

Marko Janković (Crna Gora)

Valeri Božinov (Bugarska)

 

PRELAZNI ROK

DOŠLI: Radin (Voždovac), Đuričković (Radnički N), Marjanović (Radnički N), Miletić (Javor), Janković (poz. Olimpijakos), Radović (Olimpija), Đurđić (Augzburg), Leonardo (slobodan igrač), Ostojić (slobodan igrač).

OTIŠLI: Živko Živković (Ksanti), Andrija Živković (Benfika).

izvor,foto:novosti.rs

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Partizan pobedio na Banjici Partizan NIS danas se bori za "Žućkovu levicu" KK Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća Partizan i Božinov sporazumno raskinuli ugovor, Bugarin odlazi bez obeštećenja, ali oprostio dugovan V kolo ABA lige Partizan NIS - Union Olimpija 16.10.2016/FOTO/ Super liga Srbije 12. kolo Voždovac – Partizan 15.10.2016/FOTO/ Partizan NIS dočekuje Union Olimpiju u V kolu ABA j.t.d. lige Kup Srbije: Partizan igra protiv Žarkova
fk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.