shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Partizan: Zgroženi smo ponašanjem delegata, morali smo da raspustimo celu upravu

0 Komentari
1281
26-05-16

Saopštenje Sportskog društva kluba iz Humske o dešavanjima u fudbalskom klubu

Umesto raspleta novi-zaplet. I tako već nekoliko meseci. Kriza u Partizanu danas je produbljena odlukom Upravnog odbora Sportskog društva kluba iz Humske da uvede privremene mere.

To praktično znači da će tročlani privremeni organ rukovoditi fudbalskim klubom do daljeg. U saopštenju Sportskog društva Partizan kaže da su članoVI Upravnog odbora zgroženi dešavanjima na skupštini, a posebno ponašanjem Sava Miloševića.

Saopštenje prenosimo u celosti uz male redakcije izmene.
Jugoslovensko sportsko društvo Partizan, kao najtrofejnije sportsko društvo na ovim prostorima i krovna organizacija nad svim svojim članovima, sa pažnjom je posmatralo aktuelno stanje u našoj proslavljenoj fudbalskoj sekciji. Radna grupa i Nadzorni odbor FK Partizan su, svako u svom domenu, predano i odgovorno nastojali da postignu visok nivo unutrašnje kohezije u klubu, da omoguće sve neophodne uslove da održe autonomiju stručnog sportskog sektora. Istovremeno, statutarno i pravno održivo pokušali su da, u dva navrata, zakazujući Vanrednu skupštinu Kluba, pruže priliku da bude izabrano rukovodstvo koje će voditi Klub do istekla mandata skupštine. Međutim, u opštoj atmosferi straha, prinude i linča, koja je kulminirala napadom na Svečanu ložu FK Partizan, zakazana Vanredna skupština za 12. april je otkazana i ponovo zakazana za 24. maj. Svedoci smo najveće bruke i nedoličnih scena koje ne služe na čast sedamdesetogodišnjici Partizanove istorije. Zgroženi smo i konsternirani nedoličnim ponašanjem delegata na Vanrednoj skupštini Partizana, posebno ponašanjem našeg proslavljenog igrača Sava Miloševića, koji, ujedno, obavlja i visoku funkciju u Fudbalskom savezu Srbije.

 

Prekid ove skupštine je uslovio da je FK Partizan, dakle, više od šest meseci bez Predsednika i Upravnog odbora. Svi odgovorni pokušaji Radne grupe i Nadzornog odbora da se, kroz dostojanstven skupštinski dijalog i pravno utemeljene odluke, izglasa rukovodstvo, ostali su bez uspeha.

Imajući u vidu čl. 21. Statuta JSD Partizan, koji izričito ukazuje na okolnosti grubog i trajnijeg neispunjavanja obaveza Kluba u skladu sa Statutom FK Partizan, Upravni odbor JSD Partizan je jednoglasno doneo odluku o raspuštanju uprave Kluba i imenovanju privremene uprave do donošenja odgovarajućih odluka Skupštine Kluba.

Član 21. st. 2. Statuta JSD Partizan nedvosmisleno utvrđuje da se Skupština Kluba mora održati u roku od šest meseci od dana uvođenja privremene uprave u Klubu.

 

U ovom periodu, prema čl. 5. st. 5. Statuta FK Partizan, ne suspenduju se ovlašćenja Skupštine, međutim, suspenduju se prava zakazivanja, njenog sazivanja i održavanja na osnovu čl. 35 Statuta FK Partizan, budući da Statut JSD Partizan ima supremaciju u odnosu Statut FK Partizan.

Privremeni organ uprave će, u narednom periodu, imati zadatak da izvrši neophodnu konsolidaciju u FK Partizan, da obavi potrebne konsultacije sa svim relevantnim sportskim strukturama, okonča prelazni rok, stvori uslove da prvi tim uspešno nastupi u kvalifikacijama za Ligu UEFA i, najzad, dostojno zakaže i sazove Skupštinu Kluba. Duboko verujemo da će, nakon svih ovih mera, koje Privremeni organ uprave ima obavezu da ispuni, buduća skupština biti primer demokratske tekovine i istinski praznik zasedanja navišeg klupskog organa.Za članove Privremenog organa uprave FK Partizan imenujemo:Milorada Vučelića, Radivoja Radinovića i Mileta Jovičića“.

(Foto Star Sport) izvor:mozzartsport.com

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Uroš Damnjanović se vraća u Partizan: Miloš Perišić ide na kaljenje Partizan: Da nije nas, Srbija bi bila na nivou Farskih Ostrva i San Marina Partizan nemoćan u Surdulici, Radnik - Partizan: 2-2
fk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.