shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Zoran Milenković novi trener Vaterpolo kluba Partizan

0 Komentari
543
14-06-16

Novi trener prvog tima Partizana je Zoran Milenković.

Mladi stručnjak će na klupi crno-belih naslediti Vladimira Vujasinovića, koji trenersku karijeru nastavlja u Pro Reku.

Milenković (30 godina) je do sada bio trener drugog tima Partizana Banjice, koja se takmiči u Prvoj A ligi. Već godinama radi kao trener u Partizanovoj školi, važi za jednog od najobrazovanijih vaterpolo stručnjaka u našoj zemlji. Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, a trenutno priprema doktorat na temu vaterpola.

Sem kao trener mlađih kategorija Partizana dokazao se i u radu sa reprezentacijama Srbije.

Kao trener ili selektor vodio je nekoliko generacija kadetske i juniorske selekcije Srbije. Prošle godine bio je selektor naše omladinske reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu.

Milenković je vaterpolom počeo da se bavi 1994. godine. U mlađim kategorijama Partizana osvojio je mnoge trofeje, igrao je za juniorsku reprezentaciju Srbije, došao je i prvog tima crno-belih. Zbog zdravstvenih razloga je prerano završio igračku karijeru, posle koje je odmah, 2004. godine, počeo da se bavi trenerskim poslom.

– U Partizanu sam neprekidno već više od dve decenije i mesto prvog trenera je za mene ogromna čast, ali i obaveza – kaže Milenković.- U odnosu na sastav ekipe i na to koliko će klub ispuniti moje želje po pitanju saradnika u stručnom štabu, postavićemo strategije i ciljeve prvog tima, kako za sledeću tako i za naredne sezone.

Milenković se sa Upravom kluba dogovorio dugoročnu saradnju. Mladom stručnjaku predstoje razgovori sa prvotimcima, posle kojih će dobiti jasniju sliku ekipe za sledeću sezonu, a neće zapostaviti ni rad sa mlađim kategorijama.

-Poznato je da je Partizan okosnica razvoja vaterpola u Srbiji, a Banjica hram ovog sporta. Potrebna je velika energija, želja i znanje da bi se Partizan vodio u pravom pravcu, posebno u sadašnjoj, teškoj situaciji. Klub će zajedno sa mnom i stručnim kadrom napraviti strategiju,kako u radu prvog tima, tako i u razvoju vaterpolo škole u narednih nekoliko godina.

izvor:http://waterpolopartizan.rs

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Donacija vaterpolo klubu i velika podrška navijača iz Švajcarske Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Partizan pobedio na Banjici Partizan NIS danas se bori za "Žućkovu levicu" KK Partizan u polufinalu Kupa Radivoja Koraća Partizan i Božinov sporazumno raskinuli ugovor, Bugarin odlazi bez obeštećenja, ali oprostio dugovan Super liga Srbije 12. kolo Voždovac – Partizan 15.10.2016/FOTO/ V kolo ABA lige Partizan NIS - Union Olimpija 16.10.2016/FOTO/ Partizan NIS dočekuje Union Olimpiju u V kolu ABA j.t.d. lige
VK Partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.