shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Bugarski internacionalac stigao do 18. gola u ligi, a asistente iz tima po običaju nagradio

0 Komentari
1205
5-05-16

Želja mi je da osvojimo Kup, drugo mesto u ligi i da budem najbolji strelac, za to ne žalim novce – kaže napadač

Partizan u minulih godinu dana redovno plaća obeveze prema fudbalerima, a finansijska situacija celog tima se dodatno poboljšala kada je Valeri Božinov rešioo da premira saigrače, koji mu asistiraju prilikom postizanja gola. Bugarin se u Surdulici dva puta upisao u strelce za šta je nagradio Nemanju Mihajlovića i Darka Brašanaca sa po 500 evra, ali kaže da na tome ne namerava da se zaustavi. Jer, ne žali novac da crno-beli osvoje Kup Srbije, osvoje drugo mesto u ligi i prigrli trofej najboljeg strelca, pošto se domogao druge pozicije (18 golova).

– Nije loše mojim saigračima. Dobiju plate od kluba i direktora Miloša Vazure, a plaća i Valeri. I ne žalim, samo neka asistiraju, kod mene čeka ih sigurna lova – smeje se Valeri Božinov na početku razgovora. – Važno je da nam ide dobro na terenu, da smo pobedili u Surduliici i da je lopta prešla gol liniju. Na kakav način? To u fudbalu uopšte nije bitno, piše se samo kad uđe u mrežu.

 

Postigli ste dva gola, posle asistenciija Nemanje Mihajloovića i Darka Brašanca. Da li ste ih “premirali” kao i obično?

– Naravno, rekao sam tokom priprema da ću nagraditi svakoga ko mi asistira za gol po 500 evra i držim se toga. Želim da budem najbolji strelac u Srbiji, ali to ne mogu sam, nego uz pomoć saigrača. A, da bi čovek nešto dobio, mora i nešto da pruži. Tako razmiljam.

 

Saši Iliću je malo nedostajalo da se “okiti” sa istom cifrom? Pogodili ste prečku…

– Saši ću da dam 1.000 evra unapred da se malo više potrudi. Malo mu je nedostajalo da mi asistira, zapravo jeste, ali sam pogodio prečku. Mogao sam možda bolje da reagujem, imao sam još nekoliko prilika.

 

Ukoliko zaista osvojite “zlatnu kopačku”, hoćete li častiti sve saigrače?

Uh, pa ako do kraja postignem još nekoliko golova, znači da bi ceh mogao da se poveća sa 2.500 evra, koliko sam do sada “uložio” u asistencije na pet, šest hiljada. Mogli bi onda oni mene da časte sa tolikim novcem – nastavlja Bugarin sa šalom. – Da malo uzobiljimo priču, svakako da ću sve da častim, pogotovo ako osvojimo Kup Srbije i dokopamo se druge pozicije na tabeli.

Može li Partizan do kraja takmičenja da ostavri dva poomenuta cilja?

Uveren sam da možemo. Kup je za nas najvažnije takmičenje, a mene lično posebno motiviše, jer bi mi to bio prvi trofej u karijeri. Došli smo Čukaričkom na dva boda i ostalo je još tri kola do kraja da i u ligi preokrenemo situaciju u svoju korist. Ukoliko sve to “začinim” i tituloom najboljeg strelca, biću zaista presrećan – zaključuje Valeri Božinov.

izvor: sport.rs , foto : starsport

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Partizan nastavio seriju u ABA ligi i zabeležio četvrti trijumf Leonardo stigao u Beograd Privremena uprava Partizana: Posebno zadovoljstvo zbog ostanka legende tima Saše Ilića Partizan stigao do 4 pobede u Superligi Srbije Partizan u najjačem sastavu u domaćoj ligi KK Partizan izborio prvu pobedu u ABA ligi
fk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.