shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

KLS: Stotka Partizana na premijeri

0 Komentari
1220
7-05-16

Partizan NIS uspešno je započeo takmičenje u Košarkaškoj Superligi Srbije, pošto je u hali ‘Aleksandar Nikolić’ savladao Borac Mozzart Sport – 102:79.

Ako je suditi po prvom susretu, crno-belima nije previše smetala dvomesečna pauza, a posebno su se istakli odličnim procentima šuta, pogodivši čak 27 puta iz 41 pokušaja u prvom poluvremenu.

Ekipa Aleksandra Džikića je već na poluvremenu imala velikih 27 poena viška, da bi to kraja susreta rutinski sačuvala prednost i ubedljivo trijumfovala.

Najraspoloženiji kod domaćina bio je Petar Aranitović sa 14 poena, Kevin Džons ubacio je dva manje, uz tri skoka, dok su Edo Murić (5sk) i Džamar Vilson (4sk, 5as) dodali po 11.

Kod Čačana se najviše istakao Aleksa Avramović sa 27 poena i pet skokova, ali i devet izgubljenih lopti. Njega je najbolje ispratio Marko Radonjić sa 19 poena i pet skokova, dok je dvocifren bio još Strahinja Micović sa 13, uz deset uhvaćenih lopti

Duel prve runde grupe B, u kojoj se osim Beograđana i Čačana nalaze i Mega Leks i Konstantin, odigran je u praznoj hali ‘Aleksandar Nikolić’, pošto domaćin odrađuje kaznu iz prošle sezone.

Avramović, Radonjić i Mišković pogodili su nekoliko otvorenih šuteva na startu, pa su gosti posle četiri minuta igre imali četiri poena prednosti (8:12). Međutim, Partizan je od tog trenutka apsolutno preuzeo kontrolu i počeo da dominira. Vanja Marinković, Edo Murić i Kevin Džons igrali su veoma raznovrsno u fazi napada, a uskoro im se pridružio i Miloš Koprivica za neverovatnih 37 poena u prvih deset minuta igre. Ekipa Aleksandra Džikića pogodila je 16 od 19 šuteva u prvom periodu – 37:26.

Druga deonica nije nam donela apsolutno nikakvu promenu na parketu. Partizan je nastavio da pogađa iz svih pozicija, dok su se gosti gubili sve više lopti kako je meč odmicao. To je omogućilo Džikiću da dozira minutažu svojih igrača, pa su se do sredine druge četvrtine svi, sem Aleksandra Cvetkovića, upisali u listu stelaca. Crno-beli su održali fascinantno visok procenat šuta (23/33 za dva, 4/8 za tri), završivši prvo poluvreme sa čak 63 ubačena poena – 63:36.

Ni treći period igre se nije previše razlikovao od prethodnog dela meča, Partizan je u laganom ritmu održavao visoku prednost na svojoj strani, iako su Čačani mini-serijom uspeli da se vrate na 18 poena zaostatka. Ipak, usledio je odgovor crno-belih, koji su ponovo zaigrali u bržem ritmu, a to se odmah odrazilo na rezultat, pa je domaćin uskoro imao 20+ poena viška. Procenti šuta domaće ekipe i dalje nisu padali, da bi u poslednjih deset minuta igre ušli sa 23 poena prednosti – 86:63.

Kako je pitanje pobednika odavno bilo rešeno, poslednjih deset minuta igre donelo nam je nešto otvoreniji i opušteniji pristup na obe strane, pa su igrači Borca koliko-toliko uspeli da smanje veliki zaostatak. Međutim, rezervisti Partizana su u samom finišu ponovo dodali ‘gas’, prebacili ‘stotku’ i potvrdili potpuno zaslužen trijumf svog tima – 102:79.

foto: starsport

 

 

0.0
Poslednje azuriranje: 08 May 2016 12:00 AM
Povezani clanci: Everton objasnio zašto je zaplakao, igrači Partizana zajedno u akciji stop rasizmu Remi Partizana na evropskoj premijeri Skaut Partizana: Zaglebje je jedini državni klub u Poljskoj, nisu bunkeraši Nova pobeda Partizana na pripremama, Vlahović strelac Marko Jovanović otvorio dušu: Nisam ovo zaslužio od Partizana Fofana otišao iz Partizana i oprostio dug Navijači Partizana i Sasa ilić u humanitarnoj akciji pomoći Heroju sa Košara ! / FOTO / Privremena uprava Partizana: Posebno zadovoljstvo zbog ostanka legende tima Saše Ilića VELIKO PRIZNANJE: Kapiten Partizana blistao u Trevizu Stefan Birčević je prvo pojačanje Partizana u sezoni 2016/17
kk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.