shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Crno-beli na proslavi 100-godišnjice kluba Beroe iz Stare Zagore

0 Komentari
1618
17-05-16

Fudbaleri Partizana otputovali su juče popodne u Staru Zagoru (Bugarska), gde će danas od 19:16h odigrati prijateljski meč protiv tamošnje ekipe Beroe. Crno-beli će domaćinima uveličati 100-godišnjicu postojanja, a zato je i vreme početka meča simbolički određeno u 19:16  (godina osnivanja kluba).

Klub iz Stare Zgore je od svog osnivanja promenio dosta imena, pa su od prvobitnog naziva Vereja tokom godina menjali naziv kluba: Rekord, Borislav Beroja, Trajan, Svetoslav, Levski Šipka, Stroitelj, Udarnik, Spartak, DNA, Botev, Beroe (ujedinili se Botev i Lokomotiva), Olimpik-Beroe (ujedinjenje sa klubom Olimpik Teteven) i na kraju su uzeli današnji naziv kluba – Beroe.

Prvoligaš iz Stare Zagore je osvojio jednu titulu šampiona Bugarske i to u sezoni 1985/86, a nacionalni kup u dva navrata: 2009/10 i 2012/13 .

Stariji ljubitelji fudbala sećaju se ovog kluba, pošto je 1972. godine igrao sa OFK Beogradom (0:0 u Beogradu i 1:3 u Staroj Zagori za OFK Beograd) u okviru osmione finala Kupa UEFA, pošto je prethodno izbacio Austriju iz Beča i Honved.

Beroe je ovogodišnje prvenstvo završio na trećem mestu bugarske lige iza Ludogoreca i Levskog iz Sofije.

Trener crno-belih Ivan Tomić za meč sa ekipom Beroa, poveo je 19 igrača u Staru Zagoru. To su:

– golmani: Kljajić i Jovičić;

– odbrana: Bandalovski, Vulićević, Subić, Balažic, Milenković, Stevanović Miladin;

– vezni red: Petrović, Jevtović, Kosović, Golubović, Birmančević, Lukić, Stevanović Alen;

– napad: Božinov, Vlahović, Fofana, Petrov (1998.)

izvor: partizan.rs
0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Oslabljeni crno-beli nisu uspeli da se domognu "Žućkove levice" Marko Janković četiri godine crno-beli Vilsonov oproštaj od crno-belih: Zauvek Partizan Zoran Milenković novi trener Vaterpolo kluba Partizan KAKO ZADRŽATI MIHAJLOVIĆA: U trci za kupovinu popularnog NECE učestvuju tri kluba Vanredna Skupstina Fudbalskog kluba Partizan / FOTO / 24.05.2016 Saopštenje Grobara povodom predstojeće skupstine kluba Crno-beli preskaču prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope Častan poraz crno-belih u Solnoku
fk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.