shopify stats

Partizan iznad SVIH kategorije članaka , foto / video/ prilozi

Oslabljeni crno-beli nisu uspeli da se domognu "Žućkove levice"

0 Komentari
1745
19-02-17

U finalu Kupa Radivoja Koraća je Zvezda osvojila deveti trofej u nacionalnom kupu pobedom nad Partizanom 74:64

 

TOK MEČA

Crno-beli u ovaj meč ulaze desetkovani. Igraće bez Hečera, Marinkovića i Koprivice, dok su Andrić i Luković bili pod upitnikom, ali su ipak "stegli zube". Umesto bolesnog Džikića tim će voditi Čanak. Na drugoj strani su nesigurni Bjelica i Volters.

PRVA ČETVRTINA

Zvezda traži igru u reketu od starta, poene u prva dva minuta su postigli Mitrović i Kuzmić, dok je na drugoj strani pogodio Gordon. Vrabac je faulirao Gudurića na šutu za tri, a Marko je pogodio taj šut, pa zatim i dodatno bacanje (8:2).

Mitrović je pogrešio u odbrani, Luković to iskoristio da zakuca, ali je kapiten Zvezde potom pogodio preko Bričevića koji je pokušao da iznudi faul u napadu. Vrabac je pogodio uz faul Gudurića, ali nije dao dodatno bacanje. Mitrović je dao dugu dvojku, a Pot uzvratio (12:8).

Pot je faulirao Jovića koji je pogodio trojku, Radonjić je tražio da se poeni priznaju, Belošević je pogledao snimak i pokazao da se neće priznati. Kuzmić je napravio faul u napadu nad Birčevićem koji je zatim pogodio trojku, da bi u sledećem napadu Kuzmić napravio grešku u koracima, a Luković doveo crno-bele u vođstvo (12:13).

Andrić je ušao u igru i odmah pogodio trojku za seriju svog tima 10:0, pa je Radonjić morao da traži tajm-aut. Pitao je svoje izabranike "Šta je sa odbranom?" i tražio od njih da pojačaju agresivnost u defanzivi.

Mitrović je odmah poentirao posle odmora, ali je Andrić novom trojkom, ukupno trećom Partizana uvećao prednost. Mitrović je zatim dobrim dodavanjem pronašao Tompsona koji je položio loptu u koš. Mitrović je promašio trojku, Veličković pogodio "flouter", a Jović pogodio dalekometni hitac. Zatim je Gordon pogodio posle sjajnog prodora (19:23).

Tompson je uvhatio loptu posle promašaja Mitrovića i vratio je u koš, što mu je bio četvrti, uz tri skoka za samo nekoliko minuta. Andrić je u želji da napravi fintu šuta napravio grešku u koracima, a Vrabac zaradio drugu ličnu što je Simonović kaznio sa dva penala. Poslednji napad su imali crno-beli, ali je Ratkovica promašio (23:23).

DRUGA ČETVRTINA

Na startu druge deonice mnogo grešaka i izgubljenih lopti na obe strane terena. Poena nije bilo skoro dva minuta, ali je Dobrić imao fantastičnu blokadu na Ratkovici. Dženkins je brzo zaradio dva penala, a Vrabac prekinuo "prazne minute" uz promašeno dodatno bacanje (23:25). Laziću i Ratkovici je dosuđena obostrana lična greška.

Zvezda se muči u napadu, imaju čak osam izgubljenih lopti za svega 13 minuta utakmice. Vrabac posle tri promašena konačno daje jedno bacanje. Veličković potom pravi faul u napadu. Crno beli igraju zonsku odbranu koju Dobrić nije uspeo da probije trojkom. Kuzmić je ukrao loptu, a na drugoj strani Simonović napravio ličnu u napadu (23:26).

Gudurić je faulirao Pota koji je pogodio prvo, promašio drugo, ali je Kuzmić ranije ušao u reket tako da je Pot iz dodatnog pokušaja bio siguran. Kuzmić je promašio, Gordon promašio ceo koš u šutu za tri, a Simonović pogodio otvorneu trojku, prve poene za Zvezdu za četiri i po minuta druge deonice (26:28).

Treći faul Gudurića, Gordon pogađa prvo, maši drugo, a Veličković to hvata i vraća loptu u koš. Simonović pogađa posle prodora. U igru je prvi put ušao Milko Bjelica. Birčević je napravio bespotreban faul nad Simonovćem, a Marko je bio polovičan (29:31).

Posle Gudurića treću ličnu je zaradio i Dženkins. Vrabac to nije kaznio, pogodio je samo drugo bacanje. Radonjić je odmah poslao Dženkinsa na klupu i vratio Lazića, a Bjelica je promašaj Jovića vratio u koš (31:32).

Simonović je poentirao i vratio vođstvo svom timu, ali je to kratko trajalo. Jović je pogrešio kod dodavanja, usledila je kontra i snažno zakucavanje Birčevića. Bjelica je potom napravio faul u napadu, a Pot napravio grešku u vođenju lopte (33:34).

Gordon je imao fenomenalnu "rampu" prilikom prodora Lazića, usledio je tajm-aut i lopta za Zvezdu sa strane. Simonović je preko ruke Gordona pogodio trojku o tablu. Gudurić je prerano šutirao, a Gordon promašio trojku u poslednjem napadu. Crveno-beli posle 20 minuta imaju dva poena prednosti (36:34).

TREĆA ČETVRTINA

Andrić je započeo drugo poluvreme poenima, Birčević na drugoj strani zaradio treću ličnu, a Gudurić pogodio "flouter" (38:36). Najlepša akcija crveno-belih na meču i sjajna asistencija Jovića za zakucavanje Mitrovića kojim je postao drugi dvocifren igrač u svom timu. Ratkovica je vratio polaganjem. Luković je blokirao Gudurića, Jović i Mitrović su previše odugovlačili, pa je isteklo vreme za napad. Potom su dvojica kapitena "razmenili" polaganja (42:40).

Mitrović je promašio otvorenu trojku, što deluje kao i plan crno-belih da njega puštaju da šutira iz veće udaljenosti. Veličković je pogodio trojku, a Mitrović promašio dva penala posle faula Andrića. Usledila je serija promašaja (42:43).

Dosta baklji je upaljeno na tribinama, vidljivost je smanjena, a zbog toplote i kondenzacije se igrači više klizaju. Problem za Zvezdu je povreda Branka Lazića. Sa bolnom grimasom je otišao na klupu držeći se za lakat (44:45).

Simonović je pogodio uz faul, promašio je dodatno bacanje, a Vrabac je zaradio treću ličnu pa je morao na klupu. Majstorović je poentirao, Gudurić promašio otvorenu trojku, zatim ukrao loptu, pa je izgubio. Pot je ostao sam na šutu za tri, ali je pogodio vrh table. Izglda da povreda Lazića nije ozbiljnije prirode, jer se posle par minuta odmora vratio na parket i iznudio faul Majstorovića. Promašio je prvo, ali ne i drugo (47:47).

Utakmica je završena za Čarlsa Dženkinsa. Napravio je faul, imao reakciju na odluku sudije i dobio tehničku posle svega devet minuta koliko je proveo u igri. Veličković je promašio bacanje, a Lazić zaradio treću ličnu posle faula nad Ratkovicom. Gordon je promašio, a u borbi za loptu Veličković napravio treću ličnu i poslao Dobrića na liniju penala, što je Čanak iskoristio da traži minut odmora.

Mladi košarkaš crveno-belih je promašio prvo, pa pogodio drugo bacanje. Partizan je imao napad, a Gordon laktom odgurnuo Simonovića za faul u napadu. Klupa crno-belih je zbog reakcije dobila tehničku. Simonović je pogodio bacanje, a Gudurić sa zvukom sirene sa oko devet metara preko ruke Andrića pogodio trojku (52:47).

Krenule su da lete baklje sa obe strane, a jedan gledalac je povređen u svom tom neredu, pa je hitna pomoć morala da uđe.

ČETVRTA ČETVRTINA

Poslednju deonicu je "otvorio" Simonović trojkom. Birčević je poslao prejako dodavanje ka Lukoviću, pa je lopta pripala crveno-belima. Tompson je pogodio sa polu-distance za prvo dvocifreno vođstvo Zvezde, pa je Čanak odmah tražio tajm-aut (57:47).

Luković je postigao prve poene za svoj tim u ovoj deonici, Gudurić zatim vratio, Luković promašio oba penala, a Gudurić dao novu trojku (62:49). Birčević je pogodio trojku preko ruke, a Tompson pokazao zbog čega je dobio veću šansu. Pogodio je ponovo sa poludistance i postao četvrti igrač sa dvocifrenim učinkom u crveno-belom dresu (64:52).

Vrabac je promašio ceo koš u šutu za tri, a odmah ga je zamenio Gordon. Zatim je došlo do manjeg verbalnog sukoba između Gordona i Tompsona. Pot je pogodio dva penala, Joviću je izbijena lopta, a Gordon sve to kaznio trojkom, pa je Radonjić reagovao tajm-autom (64:57).

Lopta je u rukama raspoloženog Gudurića koji koristi brzinu protiv Birčevića i dodaje Tompsonu koji pogađa uz faul i daje dodatno bacanje za vraćanje dvocifrene prednosti. Veličković potom pravi grešku u koracima (67:57).

Jović je igrao nešto duži napad, spremio igru dva na dva sa Tompsonom, Veličković izašao da pomogne Potu, a plej crveno-belih pronašao Tompsona koji je snažno zakucao, pa se okrenuo tribini gde su pristalice Zvezde i pokazao na grb na dresu. Čanak je tražio tajm-aut (69:57).

Vrabac je pogodio oba penala, a Veličković zbog rasprave sa sudijom dobio tehničku koju je realizovao Gudurić. Potom je Gudurić promašio trojku, al ise iskupio ukradenom loptom i polaganjem za svoj 18. poen na meču. Birčević je vratio trojkom (72:62).

Nisu crveno-beli pazili na vreme za napad koje je isteklo, ali se Jović iskupio ukradenom loptom i polaganjem koje je ujedno značilo i da je svaka dilema rešena, jer je na semaforu ostalo manje od 60 sekundi (74:62).

Na kraju 74:64.

foto:starssportphoto, izvor:novosti.rs

0.0
Poslednje azuriranje: -/-
Povezani clanci: Crno-beli osudili rasizam na Banjici: Akt mržnje prema Partizanu i svim građanima Srbije Marko Janković četiri godine crno-beli Skaut Partizana: Zaglebje je jedini državni klub u Poljskoj, nisu bunkeraši Vilsonov oproštaj od crno-belih: Zauvek Partizan Pobeda Partizana u Nišu. Džikić pred meč u Nišu: "Prilika da se zahvalimo navijačima za podršku na završnici kupa" Crno-beli preskaču prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope Častan poraz crno-belih u Solnoku Crno-beli na proslavi 100-godišnjice kluba Beroe iz Stare Zagore Golubović podesio nišanske sprave u finišu sezone: Mora li taj kraj?
kk partizan

Nema još komentara u ovom članku...

Hoćete li da komentarišete?

Vaša email adresa će biti objavljena.